Glas

Glas

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Glas med gravyr

Driver du restaurang, café eller bar? Då vet vi att du definitivt är i behov av glas i olika former. Driver du ett helt annat sorts företag? Då vet vi att du definitivt är i behov av glas i olika former. Glas är ju faktiskt inte bara något som passar företagen inom restaurangbranschen, de behövs lika mycket på kontoret, skolan eller i baracken på byggarbetsplatsen. Vill man göra det lite snyggare så märker man såklart sina glas med företagets logga eller något man vill att användaren ska se när denne dricker sin dryck. Har ni redan skåpen fyllda med glas och känner inte att ni behöver fler just nu (tänk på att om det är något som kan gå sönder så är det glas!) så finns det ju andra användningsområden. Produkter i glas är en väldigt uppskattad present till såväl kunder som anställda. Att få fina ölglas, vinglas, en vacker karaff eller varför inte en blomvas i glas är väldigt uppskattat. Vi har alla användning av produkter i glas och oavsett utformning så passar de in i de allra flesta hem. Ska du därför satsa på en riktigt fin gåva så är något i glas alltid ett av de säkra korten!


När man beställer produkter i glas så finns det några olika märkningsmetoder man kan använda sig av. Antingen kan vi trycka på produkterna eller så kan vi lasergravera dem. Ett tryck är att föredra om det är viktigt för er med era färger och om ni vill att märkningen ska synas på avstånd. Vad som kan vara viktigt att tänka på är att beroende på vilken tryckmetod vi använder så kan det hålla bättre eller sämre för maskindisk så fråga gärna en extra gång om det, om det är viktigt för er. Vill man ge sin märkning en något mer exklusiv känsla så skulle vi rekommendera att ni graverar era glas. Glas med gravyr har en väldigt lyxig känsla, oavsett om det är vinglas, ölglas eller en vas i glas. Även en fin karaff blir ännu lyxigare med en snygg gravyr på. Vet du inte riktigt vad som passar era produkter i glas och er design bäst? Fråga oss!

Ölglas med eget tryck

Ölglas i sig är ju en rätt snygga faktiskt, det får vi erkänna. Men det blir ännu snyggare om ni märker de på ett snyggt sätt! Ölglas med ert eget tryck gör att ni har möjlighet att bli ett naturligt samtalsämne i samband med AW-ölen. Det här med ölglas är ju inte det enklaste dock, det finns många varianter att välja på. Men det är ett faktum att glaset du dricker ur påverkar din smakupplevelse av ölet. Här är en snabbkurs i ölglaskunskap så att du vet vad du ska tänka på till nästa öl:


För en stout är ett kupat glas att föredra. Stout och andra smakrika öler gör sig väldigt bra i glas med liknande form som en konjakskupa eftersom det tillåter dig att snurra din öl. Genom den snurrande rörelsen får du fram alla smaker tydligare. Smakrikt!


IPA har faktiskt egna så kallade IPA-glas även om de går att dricka ur ett kupat glas också. Ett IPA-glas är designat för att lyfta smakerna men också för att skapa och bevara ett fluffigt skum. Dessutom ska glaset ha en öppning som gör det möjligt för den som dricker att njuta av varje klunk.


Även aleglaset kan ha något av en kupning. Antingen är det rakt eller så är det svängt med en kupad kant. För ale är det viktigt att ölet kan hålla kylan, därför är glasen oftast inte mer än 40 cl stora.


När vi pratar om glas för pilsner eller lager så börjar vi röra oss bort från de kupade glasen helt. Då passar det nämligen bäst med ett högt och smalt glas. Det ger ölet det fina skummet man är ute efter. Glaset kan antingen ha en liten fot eller så kan det vara helt rakt, det är upp till vad du själv vill.


Sist men inte minst har vi ett glas för veteöl. Då är glaset avlångt, öppningen är bred och smalnar av till en smal botten. På så sätt får både näsan och munnen ta del av ölen. Akta så du inte får skum i hela näsan bara!


Här kommer dock det allra viktigaste att tänka på när du väljer glas! Välj ett glas du själv tycker om. Regler är till för att brytas och tycker du att en stout är godast i ett glas för veteöl och att lager borde drickas i ett IPA-glas så kör på. Vill du ha ett ölglas med handtag eller riktigt billiga ölglas så ta det. Vi kommer inte att stoppa dig, använd precis vad du vill!

Karaff med egen design

Vill du följa med dina anställda hem? Nej, inte på det sättet! Men att skicka med den en fin karaff hem är det perfekta sättet att alltid finnas med. På så sätt kan du nå till och med dina anställdas gäster men göra det på ett diskret sätt utan att trycka upp din logga i deras ansikte. Dessutom finns det flera olika snygga modeller att välja på för att du ska hitta precis den modellen som passar ert företag. Det finns karaffer med lock, det finns diskreta vanliga karaffer och det finns karaffer i modern design. Vilket sorts företag är ni och vilken känsla vill ni skicka med hem till era anställda?


Det finns en hel mängd olika produkter i glas, vi vet. Det är inte alltid lätt att välja vad man ska satsa på (psst, ibland måste man inte välja!). Men om du har svårt att bestämma själv, slå oss en signal så kan vi prata om det tillsammans!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress