Ljus & lyktor

Ljus & lyktor

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Ljus

Levande ljus är något som passar alla hem. Oavsett om du letar efter värmeljus, doftljus, ljusstakar eller lyktor, så finns det här. Ljus med eget tryck är en lysande present!

Tänd ett ljus och låt det brinna

Ljus är en förutsättning för själva livet, men också lust och välbefinnande. Förr var det naturens ljuskällor som styrde vår dygnsrytm, vilket gjorde dagarna väldigt korta på vinterhalvåret. När solen gick ner tog dagen genast slut, och ofta fanns det inte mycket man kunde göra än att sova. För levande ljus var en värdesak man inte slösade med hur som helst. Ljusen bestod av påkostade material och tog mycket lång tid att tillverka. Att stöpa ljus lång och utdragen process. Det var noga att ljuset fick torka mellan varje dopp, annars rann det nya lagret bara av. Dessutom måste pinnarna, som ljusen hängde från, vändas flitigt för att ljusen inte skulle bli krokiga.

Att levande ljus sedan länge spelat en betydande roll, kan man se på de flesta religioner. Ljusstakar med religiös symbolik är adventsljusstaken och menorah, för att nämna två kända exempel. Men det finns äldre typfall; i grekisk mytologi är den vackraste kvinnan känd som "den sköna Helena". Namnet Helena betyder inget mindre än "fackla", vilket kan leda tankarna till en annan grekisk fackla: OS-facklan.

Så, vad skulle utifrån dessa premisser kunna vara bättre än en evigt brinnande eld? Den längsta brinnande elden kan Paris skryta med. Flammorna brinner under Triumfbågen till den okände soldatens ära. Tack vare moderna hemligheter har elden varit vid liv i flera decennier. Men det är inte bara där som modern teknik revolutionerat ljusindustrin. Numera blir de flesta till genom gjutning och maskinflätad bomullsveke. Bränslekällan är oftast en blandning av stearin, paraffin och vax. Ljusen kan även göras säkrare att bruka. Så nu är det enklare än någonsin att tända mysiga ljus i hemmet.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress