Mappar

Mappar

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Mappar med eget tryck

De flesta av oss har nog någon gång i våra liv försökt få med oss ett papper från ett ställe till ett annat, utan att det ska bli skrynkligt eller sönderrivet. Ganska ofta så går det ju bra. Men så händer det också alldeles för ofta att man tappar det eller att det kommer en vindpust som gör att hela pappret knycklas ihop. Det är helt enkelt inte för inte som en riktigt smart människa kom på att mänskligheten var i stort behov av mappar. Sedan mapparna kom till världen har dock utvecklingen kommit ännu längre så nu behöver vi inte längre hålla fast vid enfärgade mappar eller mappar som någon annan designat. Nu kan ni enkelt beställa mappar med både eget tryck och i exakt de måtten som ni behöver.

Olika sorters mappar

Det är lätt att tänka att en mapp är en mapp, inte mer med det, men så behöver det inte vara. Det finns flera olika variationer beroende på vad ni är ute efter och vad ni ska ha mapparna till. Vi har offertmappar, förvaringsmappar, snoddmappar, pärmar och dokumentfodral. Jo, det är faktiskt skillnad på de olika varianterna.


Offertmappar är den klassiska typen av mapp som består av två sidor av starkare papp. Ofta är de lite större än ett A4 i storlek just för att ett papper i A4-storlek ska få plats utan att riskera att skadas. Det som skiljer offertmappar från förvaringsmappar är framför allt att offertmappar ofta har lite extra funktioner än förvaringsmappar. Offertmapparna har ofta flikar på insidan som håller pappret snyggt på plats och kan i många fall också ha fästen för till exempel visitkort. Dessutom saknar ofta offertmapparna snoddar för att stängas utan har istället diskreta vikningar i mappen som håller allting säkert på plats. Syftet för mappen är helt enkelt att lätt kunna visas upp för era kunder med inbjudande förslag och offerter. Även om ni såklart kan lämna över det i en vanlig, lite tråkig, mapp så kommer en offertmapp med eget tryck och design göra att ni ser än mer professionella ut.


De vanliga förvaringsmapparna har generellt ingen stängning alls. Det är helt enkelt bara ett fodral för att enkelt kunna förvara flera papper på samma ställe. De här mapparna gör sig allra bäst på skrivbordet eller i skrivbordsområdet där man snabbt vill kunna ha tillgång till dokument utan att behöva syssla med öppningar och stängningar på mapparna men ändå har möjlighet att sortera och förvara sina dokument. De är perfekta för att skapa struktur på era papper utan att de tar så mycket plats.


Har ni mycket dokument som behöver vara sorterat i mappar men som inte öppnas så ofta eller kräver en lite säkrare stängning så är snoddmappar ett bra alternativ. Det är precis vad det låter som: mappar som stängs med hjälp av snodd. Stängningen består av minst en snodd men i de flesta fall rör det sig om hela två snoddar som sitter på utsidan av mappen och ser till att den hålls stängd så att innehållet i mappen hålls i säkert förvar. Förutom den vanligaste varianten med snoddar så finns också mappar med andra typer av stängning som till exempel en klickstängning på mitten av den öppna långsidan.


Det allra vanligaste materialet på mappar är att de är gjorda av plast medan för offertmappar är laminerat papper det mest vanligt förekommande. Plastmappar kan vara något mjukare medan offertmappar behöver vara lite tuffare och ha en hårdare yta för att hålla för alla nyfikna kunder. Eftersom fler och fler vill hålla sig undan från lamineringar och plast finns det också mappar av papp, utan laminering. Däremot finns också mappar i hårdplast som håller för mer än de klassiska mapparna i plast eller papp. Storleksmässigt är det allra vanligast med mappar för A4, men om ni vill ha mappar för A3 eller mappar i A5-format så går det såklart också att ordna.

Pärmar med eget tryck

Även om mappar är väldigt smidigt och löser de allra flesta problem som kan uppstå med lösa dokument så kan man ibland behöva gå upp ännu ett snäpp och istället kika på pärmar. Till skillnad från mappar är pärmar kraftiga vilket skyddar era dokument ordentligt och med hjälp av metallringarna så kan ni enkelt fästa dokumenten i pärmen. Därför gör sig pärmar såklart bäst för dokument som inte behöver flyttas från pärmen utan som ska vara där under en längre period. Det positiva med pärmar är att de kan göra sig väldigt snyggt i bokhyllan på kontoret. På en pärm med bred rygg kan ni ge era pärmar en snygg design så att de också funkar som en inredningsdetalj. Det vanligaste även för pärmar är att man beställer en pärm i storlek A4, men även här kan vi såklart kika efter andra storlekar om det är något ni behöver.

Trycka mappar och pärmar

När ni ska beställa pärmar eller mappar är det såklart också så att ni ska få ett snyggt tryck på. Beroende på vilken modell ni väljer så finns lite olika tryckmetoder som vi kan använda. Oavsett modell så kan ni såklart få er mapp eller pärm med egen framsida. Men vi kan inte trycka en helt egen design på alla mappar och pärmar. Så vill ni ha era mappar med tryck eller pärmar med design som är lite mer komplicerad eller utfallande så kika gärna med oss så att ni tittar på modeller där det ni har i åtanke är möjligt för oss att utföra. Vi vill ju att ni ska bli så nöjda som bara möjligt när ni får trycka mappar eller beställa pärm med eget tryck.


Mappar och pärmar är produkter som är lätta att ta för givet på en arbetsplats. Men att trycka mappar är ett billigt sätt att hotta upp kontoret lite extra och få er att framstå som precis så professionella som ni är. Så vad ska ni trycka på era mappar och pärmar?

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress