Porslinsmuggar

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Vackra som porslinssnäckor

Här på medtryck.com har majoriteten av våra stengods- och porslinskoppar blivit uppkallade efter gamla romerska gudomligheter. Namnet för den populäraste keramiken någonsin kommer även det från romarriket. Den vackra och glansiga keramiktypen liknades vid vackra porslinssnäckor, ”porcellana” och började gå under den benämningen. Engelsmännens ord för porslin, ”china”, vittnar däremot om en längre och anrikare historia än så.
Som med så många andra saker, härstammar porslinet från Kina. Det skulle komma att dröja ända till 1200-talets senare hälft innan Europa fick upp ögonen för materialet. Mannen att introducera européerna för vackra teserviser var ingen annan än upptäcktsresanden Marco Polo. Han fascinerades av elegansen kombinerat med den unika kompaktheten som är karaktäriserande för porslinet. Det var långt ifrån bara Polo som lät sig förhäxas; snart försökte varje drejmästare i västvärlden att framställa porslin, likt alkemister tidigare försökt skapa guld. Och det tog flera hundra år innan man upptäckte huvudkomponenten, nämligen mirakelleran kaolin och hur den bäst skulle blandas med fältspat och andra mineraler. När gåtan väl var löst, växte det fram porslinsfabriker runt om i hela Europa. Ett minne från denna stortid har vi i Stockholm i form av Rörstrand i Vasastan. Där fanns en framträdande fabrik belägen, vilket i dag är bevarat i bland annat kvartersnamnen (exempelvis Porslinsbruket och Leran).

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress