Tändstickor

Tändstickor

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Trycka tändsticksaskar

Vi säljer alla tänkbara tändsticksaskar med eget tryck till företag. Oftast är det hotell, pubar och restauranger som beställer tändstickor med tryck. Även helt vanliga företag har som vana att sätta en burk med tändsticksaskar i montern eller i receptionen. Tändstickor med reklamtryck är en fin och billig give away.

Tändsticksaskar med tryck för glödheta företag

Människan har alltid dragit fördel av elden och dess stora nytta. Men brukning av eld är förenade med risker som förödelse och i värsta fall död. Tanken att kunna kontrollera elden, tändning var som helst, även i hemmet, med minimal risk spridning, var högst åtråvärd.
Det var så sent som på 1800-talet den drömmen tog fart på allvar. På marknaden lanserades små, antändbara stickor som gjorde det enkelt att tända ljus och annat. Tändstickan var född. Fördelarna med tändstickorna var lång hållbarhet och simplisiteten. Men trots detta, fanns det säkerhetsbrister. De tidiga tändstickorna kunde nämligen tändas genom friktionen mot i princip vilket föremål som helst. Det innebar att en rad olyckor och tragedier inträffade till följd av tändstickornas lättantändlighet. I detta skede av historien träder Sverige in i bilden. Uppfinnaren Gustaf Erik Pasch låg bakom den så kallade säkerhetständstickan, som lanserades på 1840-talet. Det unika med hans konstruktion låg i att stickorna endast fattade eld när de ströks mot tändsticksaskens fosforbeklädda utsida. Den nya tändstickan revolutionerade brandsäkerheten såväl som svensk uppfinningshistoia och industri. Runtom i landet växte tändsticksfabriker fram som exporterade till hela världen. Några minnesmärken från denna storhetstid finns i form av den kända solsticksdesignen av Einar Nerman och tändsticksmuseet i Jönköping. Museets lokaler utgörs av den första tändsticksfabrikeni Jönköping, och hela Sverige.
Tändstickor var en av de flitigaste använda konstruktionerna under hela 1900-talet. De har en unik historisk betydelse som dessutom lyckats bibehålla sitt praktiska värde än till våra dagar.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress