Festivalband

Festivalband

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Festivalband med eget tryck

Festivalband måste ju ändå vara en av de mer genialiska uppfinningarna mänskligheten kommit på. Jo, det finns väl andra uppfinningar som är till större hjälp i vardagen och som gör en större skillnad när det handlar om liv eller död. Men när det handlar om festivaler, konserter eller andra event är det ändå en brilliant idé. Det är ett enkelt sätt för alla gäster att hålla koll på sina biljetter utan att risker att de flyger ur väskan eller smiter upp ur byxfickan. Samtidigt är det ett perfekt sätt för de ansvariga att snabbt se vilka som faktiskt har betalat för sig och dessutom smidigt om det är så att man har flera olika prisnivåer att se vem som har betalat för vad. Gör man riktigt snygga festivalband så finns det också en chans att de bärs även utanför eventet sen och på så sätt får man lite extra marknadsföring på köpet.


Även om de allmänt oftast kallas för festivalband så är det helt klart en produkt som man kan använda på andra event än just festivaler. Oavsett om ni ska ha en gigantisk festival med världskända artister eller om ni ha julfest på jobbet så är festivalband en bra idé och vi hjälper gärna att hitta de festivalband ni vill köpa.

Göra egna festivalband

När det gäller festivalband finns det mycket att designa. Det första man får fundera på är vilken modell man vill ha. Festivalband finns i flera olika utformningar och, kanske framför allt, olika material. Vi har allt från festivalband i tyg, till tyvekband, till festivalband i PVC eller vinyl. Vill man att ens event ska bli en lysande hit så finns också festivalband med inbyggda lampor. En riktigt häftig detalj som lyser upp i mörkret.


De allra vanligaste festivalbanden är våra festivalband i tyvek. Tyvek är ett tunt material av plast som är otroligt tåligt. Förutom till festivalband så används det också till husisolering, kuvert, medicinförpackning och kartor. Tyvek i kartor kan doppas i vatten utan att påverkas och dessutom skulle du kunna vika dem 20 000 gånger utan att de går sönder. Riktigt tåligt helt enkelt! Eftersom det också är slit- och rivtåligt är det också perfekt för event som kan bli lite vildare, som till exempel en festival eller en konsert. På det sättet minimerar man risken både för att någon tappar sitt band men också för att ett band byter ägare utan att båda personerna har betalt. Även om det är plast så kan de här vara festivalarmband som nästan uppfattas som papper.


Vill man inte ha band i tyvek så finns det flera modeller i olika sorters tyg och textil. Det finns allt från festivalband i polyester till riktigt fina festivalband i satin. Dessutom kan vi väva festivalband. Med vävda festivalband kan ni designa era band riktigt snyggt och väva in er design direkt i bandet.


Det sista alternativet är allra bäst om man tänker sig att banden ska användas även efter eventet. Då är silikonband den ultimata lösningen. Silikon har den perfekta blandningen av att vara väldigt tåligt, likt tyvek, och att se lite snyggare ut, likt tyg eller vävda band.

Märkning på festivalband

När man sätter sitt festivalband på gästens arm så vill man ju, förutom att det ska sitta kvar och att det ska underlätta ens arbete, att det ska vara riktigt snyggt. Därför bör ni såklart också trycka era festivalband. Beroende på vilken modell ni väljer så finns lite olika förutsättningar för hur mycket och komplicerat vi kan trycka. På banden i tyg trycker vi med ett så kallat sublimeringstryck. Då kan vi trycka hur många och precis vilka färger som helst. Den enda restriktionen för er är då den storleken som bandet är och de gränser er fantasi sätter. Detsamma gäller för våra band i tyvek.


Banden som är i gummi har lite mer mindre friheter men går såklart fortfarande att göra riktigt snygga. På några av de modellerna kan vi göra annat än att trycka om man vill sticka ut lite ut mängden. På modellen Gummi Silikonarmband kan vi till exempel göra antingen relief eller stansning vilket innebär att vi manipulerar materialet så att det antingen trycks in eller ut efter er design. Sedan kan ni själva välja om ni vill att vi också ska trycka med färg eller om ni bara vill ha en lite mer diskret märkning. På modellen Festivalband Plate finns en metallplatta som vi både kan trycka och gravera på. Gravyr ser generellt lite mer exklusivt ut och blir perfekt om ni har ett event där ni vill att märkningen ska hålla riktigt länge.


Så vilket event ska ni planera härnäst? Vi kan hitta rätt festivalband oavsett.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress