Pappersmuggar

Pappersmuggar
Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Pappersmuggar

Pappersmuggar med reklamtryck för användning på serveringar, mässor eller på företaget. Många säljare som är ute och springer mycket kan enkelt ta med sig en pappersmugg med företagets logga på och ett vitt eller svart lock. Även serveringar och butiker beställer pappersmuggar för deras kunder som vill ta med sig kaffet.

Miljövänliga pappersmuggar

Våra muggar är tillverkade av ren träfibermassa som ej är klorblekt. Alla material är biologiskt nedbrytbara. PE-plasten i muggen är till för att förhindra genomblödning. Muggarna avger ingen smak eller lukt och passar därför för alla typer av dryck, kall som varm.

Trycka kaffemuggar... för kaffe!

Svenskar älskar verkligen kaffe. Sverige är ett av de länder som dricker mest kaffe i hela världen. Kaffe finns mer eller mindre överallt, vilket förklarar den stora efterfrågan på funktionella pappersmuggar med lock.

Utöver de uppenbara krav som på engångsmuggar såsom täthet och värmebevarande har marknaden börjat erbjuda pappersmuggar med unik och snygg design som sticker ut.

Vårt sortiment av pappersmuggar med lock passar för alla typer av drycker - varma som kalla. Under vintersäsongen är en engångsmugg med kaffe eller te inte bara värmande för kroppen, utan i synnerhet för händerna. På vissa håll har det gått så långt att engångsmuggar med varma drycker kommit att ersätta vantar.

Tänk efter innan du väljer pappersmuggar

I branschen för reklamtryck och reklamprodukter säljs det mycket pappersmuggar till mässa med snabb leverans. Vårt utbud passar perfekt då vi både har snabba leveranser och många valmöjligheter. Något som är viktigt att tänka på är att om du ska ha pappersmuggar som kaffemuggar, dvs med varm dryck i - så bör du välja muggar med dubbelvägg. Det gör att både värmen behålls något längre, men förhindrar också läckage och att dina pappersmuggar blir för varma.

Engångsmuggar?

Att trycka pappmuggar till ett event kan ofta ses som en onödig kostnad. Märk då väl att på samma sätt som eventet bara är en gång, så är dina fina muggar också bara en gång. Förhoppningen är inte att pappersmuggarna själva ska göra att du och ditt företag sticker ut - men det är en ice breaker och en inbjudan till viktiga möten mellan människor. Då kan engångsmuggar skapa återkommande kunder. Är inte det ganska fantastiskt när man tänker på det?

Vägen till läckagefria muggar

Numera finns det pappersmuggar med eget tryck som består av enkel- eller dubbelvägg. Som tidigare nämnts, passar enkelvägg för kalla drycker och dubbelvägg för varma. En del av tricket är luftspringan mellan väggarna, som hjälper till med värmeisoleringen och gör det behagligare att hålla i sina dubbelväggade pappersmuggar med eget reklamtryck. Förr i tiden, det vill säga under tidigt 1900-tal, var det betydligt krångligare att dricka ur papperskoppar; vid intagandet av varma drycker la man en liten bit lera i botten av muggen. Detta i sig räckte däremot inte för att hindra reklampappersmuggen med digitaltryck från att läcka; en ständig och snabb rotering av muggen var nödvändigt för att hålla drycken kvar i muggen. Ett besvärligt arbete som dessutom generade i dålig lukt och smak av kartong. Lyckligtvis fann pappersmuggföretagen till slut en lösning; genom att spreja vax på in- och utsidan av pappersmuggen med reklamtryck bildas ett laminerande skikt som motverkar läckor. Nu för tiden används även ett slags plastlaminering som fungerar minst lika bra - om inte bättre.

Världens största pappersmugg

Den som utsetts till världens största pappersmugg står utanför ett kontor som producerar just pappersmuggar med eget tryck. Muggen mäter till imponerande 20,8 meter och finns i USA. Det finns bara en enda liten detalj: ”pappersmuggen” är gjort i betong. I övrigt ser muggen precis ut som en pappersmugg, om det bara inte varit för materialet!

Längre historia än man kan ana

Spontant känns fenomenet pappersmuggar med dekoration som ett nytt påhitt, men faktum är att historien sträcker sig långt bak. Redan på 100-talet före kristus, tillverkade kineserna muggar i papper för tedrickning. På utsidan sattes vackra dekorationer föreställande blommor och annat fint.

Den moderna pappersmuggen fick fäste i USA under tidigt 1900-tal. Vad som inledde det hela var läkares oro över hygienen kring dricksplatser på allmänna platser som skolor och i synnerhet sjukhus. Efter en omfattande kampanj slopades de tidigare delade dricksglasen av glas och byttes ut mot engångspappersmuggar. Detta ledde till ökad folkhälsa och enklare tillgång av rent vatten för alla. Det dröjde inte länge förrän idéerna spreds och även kom till Sverige. Numera känns engångsmuggar särskilt på sjukhus som en självklarhet, för den goda sakens skull.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja - Du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per epost till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Tryckerigatan 8
111 28 Stockholm
Visa adress