Sveriges största utbud av reklamprodukter!

Reklampennor

Vi har ett enormt utbud av reklampennor. För dig som ser hela världen med reklampennor som en djungel har vi sammanställt våra mest populära pennor med tryck.

Säkert sätt att beställa reklampennor

Hos medtryck.com får du alltid ett grafiskt förslag på hur dina reklampennor kommer att se ut innan du beställer. Detta innebär att du redan innan vet på ett ungefär hur dina pennor ser ut med tryck. Att beställa pennor med tryck kan vara lite av ett lotteri, men hos oss kan du vara trygg när du beställer.

Våra mest populära produkter

Populär
Från 1,80 kr Läs mer
Populär
Från 7,00 kr Läs mer
Från 2,00 kr Läs mer

Se fler produkter

Billiga Pennor

Våra billiga pennor som passar för mässa eller som give away.
Visa alla
Visa fler billiga pennor

Metallpennor

Pennor med lite mer tyngd i där du känner kvalitén i pennan när du håller den i handen.
Visa alla
Visa fler metallpennor

Ekologiska Pennor

Miljövänliga och ekologiska pennor från våra bästa och modernaste leverantörer.
Visa alla
Visa fler ekologiska pennor

Exklusiva Pennor

Exklusiva pennor som företagsgåvor eller exklusivare give aways till företag. Vi har ett brett utbud och många olika ...
Visa alla
Visa fler exklusiva pennor

Golfpennor

En viktig detalj när du är ute på golfrundan.
Visa alla
Visa fler golfpennor

Stiftpennor

Blyertspennor med stift, som du kan fylla på. Finns i flera olika prisklasser och modeller.
Visa alla
Visa fler stiftpennor

Blyertspennor

Alla typer av blyertspennor med tryck för alla typer av företag.
Visa alla
Visa fler blyertspennor

Plastpennor

Här finns våra billiga kulspetspennor av plast, med klassiskt blått eller färgat bläck - allt för att du ska hitta de...
Visa alla
Visa fler plastpennor

Penn Set

Pennor som kommer med presentförpackning eller annan accessoar.
Visa alla
Visa fler penn set

Funktionspennor

Sladdpennor, överstrykningspennor och andra funktionspennor.
Visa alla
Visa fler funktionspennor

Träpennor

Miljövänliga träpennor med tryck eller gravyr.
Visa alla
Visa fler träpennor

Tillbehör Pennor

Accessoarer till pennor, såsom hållare och pennvässare.
Visa alla
Visa fler tillbehör pennor
Ring oss för personlig service - 08 - 30 37 00
eller klicka här om du vill bli uppringd av oss!
Tack så mycket! Vi kontaktar dig så snart som möjligt.

Nyheter för reklampennor

Varje år presenteras nyheter. Eftersom reklampennan är en väldigt gammal produkt sker sällan mycket utveckling. Några roliga funktioner som en reklampenna kan ha är te.x. att du kan skriva med den i rymden, eller under vatten. Det finns även bläckpennor som har en sudd, så att du kan sudda det du har skrivit.

Mångsidiga pennor

För att se att reklampennor har en lång historia, behöver man bara titta närmare på själva ordet. ”Penna” härstammar från det latinska ordet för ”fjäder”, vilket var just vad de tidiga varianterna var gjorda av. Under hela mänsklighetens moderna historia har skrivinstrument (pennor) haft en avgörande och betydande plats. Inte undra på uttrycket ”pennor är mäktigare än svärd” tros vara myntat åtskilliga århundraden före Kristus födelse. Även efter det att moderniteter som tryckmaskiner, skrivmaskiner och datorer gjort intåg i vardagen, har försäljningen av reklampennor legat stadigt. Dock inte utan att genomgå stora förändringar för att anpassa sig efter människors förändrade behov. Mer om det under nästa rubrik!

Precis som läskunnighet och tillgång till böcker, hör även pennor till grundläggande demokratiska frågor, vilket innebär att billiga pennor alternativ är ett måste. Tidiga pennor utmärkte sig genom att vara dyra, ömtåliga, kortlivade och krävde dessutom mer färdighet av användaren. Det är tack och lov ett minne blott, nu när även de billigaste pennorna håller god standard. De låga priserna och breda brukningsgruppen har gjort reklampennor med egen logga omåttligt populär inom profilbranschen. Många har upptäckt och uppskattar denna billiga och smidiga give away på mässor och många andra typer av event.

Som ett tydligt tecken på pennans mångsidighet, har utvecklingen åt det mer exklusiva hållet också tagit fart. Pennor i metall utsmyckade med mönster, och i vissa fall även ädelstenar, har blivit en mer vanlig syn. Allt fler märken som normalt inte förknippas med pennor, exempelvis modehuset Balmain Paris, tar steget att designa och sälja sina alldeles egna pennor. Marknaden för exklusiva pennor är så stor att det finns ett flertal renodlade märken som helt hänger sig åt lyxpennor. Bland de mest välkända hör amerikanska Fisher vars imponerande Space pen finns i rent guld!

Den väldiga vidden av olika prisklasser och utföranden gör det möjligt för alla företag och föreningar att finna den ultimata profilpennan efter deras önskemål. När det kommer till ett så pass grundläggande och flitigt använt instrument som pennan, är det givetvis viktigt att valet känns rätt.

De vanligaste reklampennorna

Instrumentet penna finns i många varianter och kan delas upp i många kategorier. Nedan följer en kortfattad lista över de vanligaste penntyperna.

Först ut är bläckpennorna. Ordet ”bläckpenna” åsyftar normalt en kulspetspenna, men även rollerballpenna och reservoarpenna är typer av bläckpennor. Gemensamt är att alla skriver med bläck. Här redogörs skillnaderna:
Kulspetspennan (även kallad kulpenna) är den vanligaste typen av bläckpenna.

Kulspetspennorna har en bläckpatron med integrerad skrivspets. I spetsen finns en väldigt liten, roterbar kula. Vid kontakt och rörelse mot skrivunderlaget så rullas kulan och släpper ut bläck. Det oljebaserade bläcket utmärks genom att vara trögflytande och snabbtorkande.

Rollerballpennan är en lite ovanligare bläckpenna. Här tillämpas samma mekanik som för kulspetspennan, fast med en kula av mindre storlek. Främsta skillnaden är bläcket, som i rollerballpennans fall är vatten- eller gelbaserad vilket ger mer lättflytande resultat och något längre torktid. Väl torkat, har bläcket absorberats och blivit mer inpräntat i pappret än vad oljebaserat bläck blir.

Reservoarpennan anses vara den finaste typen av bläckpenna. Med längst historia och den första moderna vidareutvecklingen av fjäderpennan, är reservoarpennan den äldsta typen av bläckpenna i standardutbuden. Enklast känner man igen pennan på dess karaktäristiska skrivspets vars design får ut bläcket utan att använda någon kula. Nu för tiden är även reservoarpennans bläck oftast i patroner. Här är det samma typ av bläck som för rollerballpennan som används.

Nästa huvudgrupp är pennor baserade på grafit, mer känt som blyerts. Det finns två typer av blyertsbaserade pennor:

Blyertspenna som är den ursprungliga. Pennorna består av grafitstift omgärdat av trä. Genom att blanda grafit med kaolinlera, blir stiftet mer formbart och kan till och med vässas.

Stiftpennan är den modernare blyertsvarianten. Med förbättrad teknik, gick det att framställa stabilare och hårdare blyertsstift i supertunt format. Stiften förvaras i den ihåliga pennkroppen (likt en bläckpatron). I pennans spets finns en mynning som upptar stiftet och trycker ut önskad längd.

Kundtjänst
Kontakta kundtjänst
Ring oss 08-30 37 00
Vardagar: 08:00 - 17:00
Vanliga Frågor

Ja - Du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per epost till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss Visa adress
medtryck.com
Tryckerigatan 8
111 28 Stockholm