Svettband

Svettband
Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Designa egna svettband

På 1970-talet slår den, då unga, Björn Borg igenom och ska gå vidare till att bli en av de största tennisspelarna. Men förutom hans framgångar inom sporten ska han också komma att lämna efter sig något mer: svettband. Även om svettband används i massor av år av idrottare, de finns till och med på statyer från antikens Rom, så är det ändå Björn Borg som etsat fast dem runt svenskarnas pannor och handleder.


Det allra vanligaste är att man har ett svettband runt sitt huvud så att man får sitt svettband på sin panna eller alternativt att man har ett svettband runt sin handled. Svettbandet runt huvudet är inte riktigt lika populärt längre men används fortfarande ibland, men framför allt används svettband inom tennis. Det krävs oftast en relativt strid ström av svett för att ett svettband faktiskt ska göra en ordentlig nytta för det huvudsakliga syftet. Det går såklart att använda på andra sätt också. Är man inte superpepp på att springa runt med ett svettband runt huvudet så kan man också använda ett svettband på sin arm till att torka bort svett från pannan. Då går det inte lika snabbt och på automatik men man kan ändå torka bort det värsta.


Svettband finns i många olika färger och i flera olika utformningar. Det finns svettband i svart, svettband i neon, svettband i gul, svettband med dragkedja, svettband i orange och andra coola svettband. De allra flesta svettband, oavsett om de är pannband eller för armen, är gjorda av frotté, som också ofta används till handdukar. Frotté är framför allt ett sätt att väva på och är oftast gjort av bomull. Det har en stor uppsugningsförmåga vilket gör att det är perfekt för såväl handdukar som svettband. Svettband i frotté suger enkelt upp minsta svettdroppe så att man inte behöver vara rädd för att få dem i ögonen.


Även om svettbanden ofta är kopplat till tennis så går de såklart att använda under nästan vilken aktivitet som helst. Svettband till dans är perfekt för att inte svetten ska skvätta åt alla håll och kanter. Svettband till cykling funkar både för att torka bort svett och för att torka bort smuts och lera om man kör offroad. Har man ett riktigt tunt svettband kan man till och med ha ett svettband under sin cykelhjälm för att skydda ögonen. Svettband under crossfit kan verkligen vara en bra idé eftersom det är en träningsform där man brukar svettas ymnigt. Rent generellt är svettband på gymmet en bra idé, kanske både för sig själv och de andra som man delar utrymme med. Svettband används flitigt i innebandy, av både utespelare och målvakter. Hos målvakter är det vanligt att använda tunna men breda svettband, då fungerar de både som lite skydd mot hårda skott samtidigt som de torkar upp svett. Svettband inom hockey är nog inte lika vanligt eftersom man har så mycket skydd och kläder på sig. Men det ska nog gå det också om man har tillräckligt tunna svettband. Det kanske är perfekt att ha ett svettband i form av ett pannband så att ens svettband kan skydda ens hår från den värsta svetten. Det är helt enkelt få sporter och fysiska aktiviteter där svettband inte kommer väl till pass. Det gör också att svettband är den perfekta presenten oavsett om er målgrupp redan är väldigt fysiskt aktiv eller om ni vill uppmana till mer motion. Dessutom behövs inga olika modeller för svettband till dam, svettband till herr och svettband till barn utan många modeller passar många!

Svettband med egen logo

Eftersom de allra flesta svettband är gjorda i frotté så innebär det också att vi allt som oftast bara kan brodera på dem. Ett tryck fäster i särskilt bra på frotté eftersom att underlaget inte är jämnt. Men det finns några svettband för tryck också. På några modeller finns nämligen en liten ruta av slätt tyg där vi kan trycka er logga.


Allra snyggast blir oftast att brodera loggan dock. Svettband med broderad logga behöver inte vara så dyrt som det låter men däremot ser det exklusivt ut och som att ni verkligen lagt ner tid och energi på det ni ger bort. Generellt är dock svettband billigt att fixa fram och dessutom går det att göra snabbt.


Så oavsett om ni ska ta i lite extra eller om ni bara har det ovanligt varmt på kontoret så kan vi fixa fram svettband med egen logo till er.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress