Termosar

Termosar

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Termosar

Termosar är en användbar och fin företagspresent som man kan märka på flera sätt. Bestäm först vilka termosar som kan vara intressanta att beställa. Välj sedan märkningsmetod. Den mest beständiga och exklusiva är gravyr, men det fungerar självklart utmärkt med vanligt tryck eller rullscreen också. Rullscreen innebär att termosarna trycks rullande, runt om hela produkten.

Termosar efter olika behov

Vi har termosar för alla behov. Ska många personer serveras från en och samma så kan en kanna eller pumptermos vara att föredra. De mindre varianterna finns också i olika storlekar och prisklasser. Biltermosen är en av de minsta och används att ta med sig, i exempelvis bilen. De vi säljer allra mest av är de mellanstora.

Enkel, avancerad teknik

Termosen är en riktigt praktisk uppfinning som hjälper till att behålla drickans eller matens temperatur längre. Normalt förknippar man termosar med eget tryck med varma drycker, men en termos är mer avancerad än så. Termosar, eller vakuumflaskor som de också kan kallas för, har nämligen temperaturbeständiga egenskaper. Det innebär att varmt förblir varmt, men även att kallt förblir kallt, längre. Thermosar med eget reklamtryck är med andra ord en året runt-produkt som passar för varmt kaffe i skidbacken lika väl som för svalkande saft på stranden. Och vem har väl inte känt stor tacksamhet när den termosförvarade drycken hälls upp i koppen med perfekt temperatur? Rätt dricka vid rätt tillfälle är ett enkelt och effektivt sätt att må bättre snabbt. Samma princip används allt oftare även i bättre matlådor, så att maten håller sig fräsch och ätbar längre. För att en termos ska fungera korrekt, krävs det en att termosen är uppbyggd som en vägg med tre lager: det innersta och yttersta lagret i vanligtvis stål med ett mellanliggande lager bestående av vakuum. Själva vakuumet hindrar värme eller kyla att ”vandra” ut genom väggen i samma takt det annars skulle ha gjort. Denna trelagersprincip kan tyckas vara en enkel uppfinning, men saken är den att patentet för detta utfärdades först 1903 till tysken Reinhold Burger. Han i sin tur sneglade minst sagt en hel del på skotten James Dewar som var upphovsmakare till den första isoleringsflaskan med ett vakuumlager - och det skedde så sent som i slutet av 1800-talet. Där kan man tydligt se att i bland kan de enkla lösningarna vara oväntat svåra att upptäcka.

Ordet termos och namnet thermos

De första termosarna på 1920-talets marknad fick sitt än i dag världsomspännande namn thermos från det grekiska ordet ”termos” som betyder ”värme”. Namnet termos har hängt kvar och används även på andra termosflaskor från andra märken. När det blir på detta sätt kallas det för att det blir ett så kallat varumärkesord; att namnet på ett märke kommer att förknippas med produkten i andra sammanhang och kallas så i folkmun. I detta exempel på varumärkesord finns det däremot en liten skillnad (åtminstone i svenskan) mellan ordet och varumärket: ordet stavas ”termos” utan ”h”, medan märket ”thermos” med eget tryck stavas med ett inledande ”th”. Detta beror på att vi inte har några läspande fonem i svenskan, annars hade det varit som i engelskan, där ordet och märket är desamma.

Trycka termos

Att trycka termos kan vara lite klurigt för många tryckerier. Eftersom en termos är rund så är det lite som att trycka på en boll. Det man ofta kan göra är att använda sig av tampotryck. Vi erbjuder dock möjlighet till rullscreen på vissa termosar, vilket betyder att man applicerar trycket samtidigt som man roterar termosen. Det gör att ditt trycka kan gå nästan runt hela termosen. Vi har lång erfarenhet av att trycka termosar, så hos oss kan du alltid känna dig trygg - men ska du trycka termos hos någon annan så är det ett tips att alltid kontrollera vilken tryckmetod som används.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress