Tröjor

Tröjor

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Tröjor

Trycka tröjor av riktigt härlig kvalitet - det är något vi gör hela tiden. Många av våra kunder är företag som vill beställa tröjor som reklam och give aways. Andra kunder kommer från föreningar, idrottsklubbar och övriga intresseklubbar. En tröja med tryck ger en känsla av samhörighet med övriga inom samma grupp. Med rätt budskap kan de allra enklaste och billiga tröjor sticka ut och skapa uppmärksamhet.

Profilkläder som reklam

Bra kvalitetströjor med en snygg logga och eventuellt ett annat budskap syr ofta ihop säcken samtidigt som den är funktionell att använda både i arbetet och på fritiden.

Tröjor är det yttre lagret

Tröjor är ett klassiskt basplagg med en mängd olika namn för att beskriva de många varianterna. Det är ett klädesplagg som normalt kan bäras av alla oavsett kön och ålder. Vanligtvis tjänar tröjor med tryck som det yttersta lagret på överkroppen, både i inomhusmiljöer, och i lite varmare väder, utomhus också. Därför är tröjor med tryck eller brodyr en bra och pålitlig investering som garanterat kommer att synas mycket väl. Våra tröjor går att beställa i olika storlekar och färger i samma beställning. Finns tröjan även i flera modeller, som exempelvis herr-, dam- och barnmodell, så kan man även fördela sin beställning mellan de olika modellerna som tröjor finns tillgängliga i..

Ett tydligt tecken på att tröjan är ett populärt profilplagg med stort genomslag är alla benämningar som finns för alla olika typer av tröjor. De två främsta indelningarna görs i sweatshirt eller jumper, och kofta, även känd som cardigan. Båda orden sweatshirt och jumper kommer från engelskan och syftar på en ”stängda” tröjor som träs över huvudet. När man använder termen ”jumper”, brukar det vara för att prata om en mer tajt eller figursydd typ av sweatshirt. En kofta å andra sidan, har knäppning eller dragkedja framtill och kan därmed påträdas på samma sätt som en jacka för att sedan stängas. Det engelska ordet för kofta, som även kan användas i svenskan som en synonym, är cardigan. Ursprunget för detta, som för flera andra kläder, härstammar från militären. I detta fall rör det sig om en generalmajor vid namn James Brudenell, även känd som den sjunde earl av Cardigan. Han bar sin cardigantröja under Krimkriget på 1850-talet, vilken var en förenklad och bekvämare variant av den befintliga militärjackan som användes under den tiden av soldater inom de flesta ranger. Flera inom hans kavalleri tog efter, och det dröjde inte länge innan brukandet spreds till civilbefolkningen. I detta, och flera andra fall, fick det militära sätta prägel på vad den allmänna befolkningen ville bära för typ av klädsel.

Hoodie och zoodie

Huvtröjor är en riktigt vanlig och uppskattad typ av tröja. Inom engelskan förekommer en tydlig distinktion mellan olika sorter: de två stora grupperna är hoodie (även hoody) och zoodie (även zoody). Skillnaden är att en zoodie har blixtlås på framsidan och en tvådelad magficka, till skillnad från en hoodies karaktäristiska känguruficka. Svenska namn för dessa två företeelser skulle bland annat kunna vara huvtröja för den stängda hoodie-varianten och huvkofta för den blixtlåsförsedda zoodien. Eftersom engelskans ord är så korta och behändiga, använder vi på Medtryck dem i viss utsträckning, i synnerhet i produktnamnen.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja - Du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per epost till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Tryckerigatan 8
111 28 Stockholm
Visa adress