Tröjor

Tröjor

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Tröjor med eget tryck

Ni vet de där morgnarna när man vaknar några minuter för sent eller man känner sig orimligt trött och seg? När att plocka fram ihop snygga kläder ur garderoben känns som den största utmaningen i världshistorien? Det är de dagarna man önskar att man bara kunde dra på sig ett par byxor och en tröja och gå ut genom dörren. Då har vi bara ett tips: tryck egna tröjor till företaget! Genom tröjor med er egen logga på kan ni försäkra er om att alla anställda alltid har en snygg tröja att ta på sig men det gör det också helt okej att ha tjocktröja på sig på kontoret åtminstone en gång i veckan.


Det är lätt att tänka att de enda kunderna vi har som beställer tröjor med egna tryck och kanske framför allt t-shirts med eget tryck, är föreningar, idrottsklubbar och andra intresseklubbar. Så är det dock inte! Väldigt många olika företag är intresserade av att trycka egna tröjor eftersom det är en perfekt present till anställda. Det är både en fin present men det skapar också sammanhållning och teamkänsla. Därför passar tröjor till nästan alla olika företag, organisationer och klubbar.

Trycka egna tröjor

Att trycka egna tröjor behöver verkligen inte vara krångligt. Så länge ni vet vilka tröjor ni vill ha, vilka storlekar ni behöver och vad det är ni vill ha tryckt på dem så kan vi sköta allt det praktiska därefter. Smidigt va? Bra kvalitetströjor med en snygg logga och eventuellt ytterligare ett budskap syr ofta ihop säcken samtidigt som den är funktionell att använda både på arbetet och fritiden. Dessutom kan till och med de allra enklaste och billigaste tröjorna sticka ut och skapa uppmärksamhet om de har rätt budskap.

Välja modell

Ett tydligt tecken på att tröjan är ett populärt profilplagg med stort genomslag är alla de olika modeller med olika namn som finns inom kategorin tröjor. De namn, modeller och varianter vi har i vår på vår hemsida är ingenting vi hittat på själva utan sådant som finns just för att beskriva alla olika varianter man kan tänkas vilja ha. De främsta indelningarna brukar göras med sweatshirt, jumper och kofta. Både sweatshirt och jumper kommer från engelskan och syftar på stängda tröjor som träs över huvudet medan kofta syftar på en tröja med knäppning eller dragkedja så att man tar på sig den på samma sätt som en jacka. Det engelska ordet för kofta, som även kan användas i svenskan som en synonym, är cardigan. Ursprunget för detta, som för flera andra kläder, härstammar från militären. I detta fall rör det sig om en generalmajor vid namn James Brudenell, även känd som den sjunde earl av Cardigan. Han bar sin cardigantröja under Krimkriget på 1850-talet, vilken var en förenklad och bekvämare variant av den befintliga militärjackan som användes under den tiden av soldater inom de flesta ranger. Flera inom hans kavalleri tog efter, och det dröjde inte länge innan brukandet spreds till civilbefolkningen. I detta, och flera andra fall, fick det militära sätta prägel på vad den allmänna befolkningen ville bära för typ av klädsel.


När man väljer vilken modell av tröja man ska beställa får man utgå ifrån vilket syfte man har för tröjorna och vilken känsla man vill utstråla. Ska man får plats med stora loggor och budskap bör man kanske kika lite extra på en sweatshirt som inte störs av fickor, dragkedjor eller knäppningar. Är det viktiga att tröjorna går att använda även i professionella sammanhang bör man kanske fundera på en lite mer figursydd modell och att trycka sina tröjor med bara en liten logga.


Det kan också vara bra att ta hänsyn till vilka som är mottagare för tröjorna. Ska det vara en tröja för herrar, en tröja för damer, en tröja för barn eller tröja som finns i alla möjliga storlekar? Vi har en del modeller där ni kan hitta storlekar för både herr, dam och barn om ni vill se till att alla kan få varsin tröja. Ska ni istället kanske bara dela ut tröjor kvinnor så kan man istället kika på de modeller som är lite mer figursydda. Eller så kör man alltid på en unisexmodell, på det sättet har man alltid något som passar alla!


Vanligtvis tjänar en tröja med tryck som det översta lagret av kläder. Ofta innebär det här att en tröja med eget tryck ska fungera i både inomhus- och utomhusmiljöer. Därför kan det vara bra att fundera på hur tjock man vill att tröjorna ska vara så att mottagarna kan använda dem så mycket som möjligt.

Hoodie med eget tryck, eller en zoodie?

Den allra vanligaste modellen hos oss är det klassiska hoodien. Rent tekniskt heter modellen nog huvtröja på svenska men oftast används den engelska termen hoodie för att beskriva den långärmade tröjan med huva och den ikoniska kängurufickan på magen. Det är en modell som uppskattas av många och som fungerar i nästan alla lägen. Förutom hoodien finns också modellen zoodien. Det här är något vi vet kan kännas lite förvirrande för många eftersom det är ett uttryck vi inte använder i svenskan så frekvent. En zoodie är inget mer komplicerat än en tjocktröja med huva och dragkedja, vilket också innebär att de ofta har två fickor på magen istället för kängurufickan. Det är med andra ord den perfekta blandningen mellan en hoodie och en kofta.

Att tänka på när man trycker tröjor

När man ska trycka sina egna tröjor finns det lite olika saker man bör ha i åtanke. När man väljer tryck behöver man fundera på om man har några egna preferenser kring vilket slags tryck det ska vara. På Medtryck använder vi oss i första hand av screentryck. Det är en tryckmetod som gör att tryck på tröjor håller väldigt bra eftersom färgen trycks ner i tyget snarare än läggs som en hinna ovanpå tröjan. För att trycka med screen behöver man dock hålla sig till maximalt åtta färger och dessutom måste färgerna vara raka, det vill säga att det inte får finnas några nyansskiftningar i färgerna. Vill man dock trycka tröjor billigt så är screen det bästa alternativet. Har man en lite mer komplicerad design men många färger eller med nyansskiftningar så kan vi istället behöva trycka med ett digitaltryck. Det kan ibland upplevas som att det ligger lite som en hinna ovanpå plagget men däremot kan vi då trycka nästan vilket motiv som helst. Är tröjan i andra material än bomull så kan vi behöva trycka med ett transfertryck istället eftersom screentryck inte fäster ordentligt på alla material. Då värmer vi istället på ett tryck som håller väldigt fint på till exempel tröjor av polyester.

Våga fråga!

Vi förstår, det är mycket modeller och många olika varianter. Men vi hjälper dig mer än gärna att hitta det som passar dig allra bäst. Så när ni ska beställa tröjor med eget tryck, fråga oss så hjälper vi dig!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress