Strumpor

Strumpor

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Strumpor med egen brodyr

Letar ni efter en produkt som verkligen alla har nytta av, oavsett vilka de är eller vilka fritidsintressen de har? Här är den: strumpan. Vi tänker att åtminstone majoriteten av din målgrupp och dina mottagare har fötter och borde då använda strumpor. Vi känner i alla fall väldigt få människor som inte använder sig av strumpor. Skulle ni ha någon som inte använder strumpor så är det ju kanske på tiden att de börjar göra det nu. Men akta så ni inte gör så pass snygga strumpor att dina kollegor börja glida in på jobbet med strumpor i ett par sandaler…

Strumpornas historia

Olika klädesplagg med strumpans funktion har använts av människor ända sedan medeltiden. De såg såklart inte likadana ut då som de strumpor vi använder idag och de har ändrat utformning både en och två gånger under historiens lopp. Det är först på 1700-talet vi kan hitta en strumpa som faktiskt ser ut som de vi använder idag. Innan dess fanns strumpor som var gjorda av antingen tyg eller skinn. En del använde också fotlappar som man helt enkelt virade runt fötterna och sedan användes bensvep för att vira runt benen, svårare än så behövde det inte vara.


Efter att den moderna strumpan tagit ett stadigt grepp om våra fötter utvecklades sedan fler varianter som framför allt användes av kvinnor. Hudfärgade strumpor av konstsilke dök upp någonstans på 1880-talet, nätstrumporna under 1890-talet och de sömlösa så sent som 1920-talet. Endast framtiden kan utvisa om vi kommer ta fram fler varianter eller om vi kommer nöja oss med den variant vi har nu. Kanske gör tåstrumporna en come back snart?

Giveaway istället för throwaway

Giveaway är numer ett uttryck som de allra flesta har koll på. Om man direktöversätter det engelska uttrycket till svenska så blir det ge bort och det är precis vad det handlar om. En giveaway innebär helt enkelt att man ger bort något till sina kunder, antingen redan etablerade eller potentiella. Oftast ska det krävas en väldigt liten motprestation från den som är mottagare och i slutändan är syftet att antingen fånga upp nya kunder eller skapa en ännu bättre relation med de man redan har. Det används av en majoritet av företag idag och är ett enkelt sätt att skapa positiva associationer hos sina kunder. Men det finns också risker med en sådan marknadsaktivitet om man råkat välja fel produkt.


Vi använder oss ibland av uttrycket throwaway som syftar på en misslyckad giveaway. Direktöversatt betyder throwaway släng iväg. Det är precis det som händer om ni väljer fel produkt att ge bort. Antingen kan det handla om att ni helt enkelt valt en produkt som faktiskt inte matchar målgruppen ni ger bort den till. Är er målgrupp veganer bör ni till exempel kanske inte ge bort en krydda anpassad för en blodig stek. Men det kan också vara så enkelt att ni valt att vara lite för snåla när ni valt produkt. Även om vi automatiskt blir glada av att få en present så vänds den glädjen ganska snabbt om vi märker att det är en produkt som går sönder så fort man rör den eller om den inte går att använda. Vi menar absolut inte att ni borde lägga hela årets budget på era giveaways men risken om man inte vågar lägga de där extra kronorna är att det blir ännu dyrare i längden. Men vi gissar att ni hellre vill ses som givmilda och omtänksamma än som snåla och som att ni stressat ihop något.


Hur undviker man en throwaway då? Det handlar, som sagt, först och främst om att känna sin målgrupp. Skaffa er en förståelse för vad de har för intressen, vad de har användning av i vardagen och vad de kan behöva som dessutom har en koppling till er som företag. Det behöver inte alltid vara en helt naturlig koppling, ibland kan det vara något som ingen kanske riktigt tänkt på innan, men genom att det finns en koppling så kommer de komma ihåg under en längre period att det var från just er det kom. Hittar ni dessutom något som de är i behov av men som de kanske inte tänkt på själva så är det mitt i prick!


Strumpor är helt klart inte den vanligaste giveaway-produkten men just därför är den exemplarisk. Dels har ju alla användning av strumpor men det gör också att ni sticker ut så att ni inte har precis samma produkt som alla andra. Ser ni dessutom till att göra er märkning riktig underfundig så kommer de få sig ett gott skratt både när de går ifrån er men också varje gång de använder strumporna. Dessutom går det att få strumpor billigt utan att de för den sakens skull kommer uppfattas som en billig produkt.

Att välja modell på strumpor

En strumpa är ju en strumpa men det finns fortfarande en stor variation på hur en strumpa kan se ut. Därför får vi fortsätta tjata om att det viktiga är att känna sin målgrupp. Behöver ni strumpor för herr, strumpor för dam, strumpor för barn? Vi skulle nog säga att man i många fall kan tratta ner det till om man behöver strumpor för vuxna eller barn. Visst kan man välja att man vill ha olika färger eller mönster på herr eller dam men generellt handlar det ju faktiskt bara om att se till att det finns en ordentlig variation på storlekar så att allas fötter får plats.


Utöver vilka er målgrupp är rent fysiskt så behöver ni fundera på vad strumporna ska användas till. Dels finns de vanliga vardagsstrumporna strumpor som slutar vid ankeln, strumpor som är sköna att sova i, en strumpa som är snygg till stuprör och de traditionella tubsockorna. Dessutom finns strumpor som kanske framför allt är framtagna för att använda vid fysisk aktivitet. Vi har fotbollsstrumpor, löparstrumpor och träningsstrumpor. Självklart kan de strumporna även användas till vardagliga tillfällen! Fundera på vad ni tror att er målgrupp uppskattar mest så tar vi det därifrån sen. Är det svårt att välja så hjälper vi gärna till.

Märka strumpor

Det allra vanligaste är att brodera sina strumpor. Det är faktiskt så fiffigt att många av våra strumpor gör vi helt från grunden på er beställning vilket innebär att vi kan sticka in ert eget mönster på en gång. På det sättet blir er märkning en del av strumpan vilket ser väldigt snyggt och exklusivt ut, utan att kosta er skjortan. Det är ju ändå tråkigt att behöva välja mellan strumpor och skjorta. Sedan kan man alltså också brodera på strumporna efter att de redan är sydda. Då får man räkna med att strumpans brodyr kan upplevas som lite hård och att den kommer sticka ut någon millimeter från själva strumpan.


Vill man kan man trycka strumpor också. Generellt rekommenderar vi att man broderar men det finns några undantag då det kan vara bättre att trycka. Vill ni till exempel ha strumpor med namn på så kan tryck vara ett bättre alternativ. Då kan ni trycka strumpor så att alla får sitt eget namn på. Tänk vad smidigt när det är dags att sortera strumpor efter tvätten om alla hade namn på. På strumpor kan vi dock bara trycka ett så kallat transfertryck vilket innebär att vi inte kan trycka något som innehåller väldigt mycket detaljer utan i så fall får man göra ett relativt enkelt tryck. Men snyggt blir det såklart ändå!


Helt klart är strumporna en produkt som kommer gå hem hos precis alla, det är det ingen fråga om. Eftersom ni dessutom kan märka precis hela strumporna är det också bara er egen fantasi som sätter gränserna för vilket budskap ni kan sända. Låt era kunder gå i era fotspår utan att få kalla fötter!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress