Kundsupport

Kundsupport

Kundsupport

Om du behöver hjälp är vi bara ett klick, samtal eller mail bort. Välj själv hur du kontaktar oss och vi lovar att göra allt för dig! Vill du komma förbi vårt kontor, ring alltid först för att boka ett möte.

Kontakta oss

Ring oss 08-30 37 00
Mån-tors
08:00-17:00
Fredagar
08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga du vill ha svar på är vår Live Chat perfekt. Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.
Maila oss info@medtryck.com
Besök oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Vi har endast möjlighet att ta emot bokade besök

Frågor & Svar

Vanliga frågor

Får man se en skiss innan man beställer?

Ja - Du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Hur beställer jag?

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per epost till info@medtryck.com.

Frågor om logotyp och tryck

Får man se provtryck innan leverans?

Du får alltid se en digital illustration om var trycket placeras på produkten som du måste godkänna innan produktion. Eftersom provtryck både kostar pengar, men framförallt tid, så är det något vi normalt inte gör.

I vilket filformat ska mitt tryck vara?

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Vad är ett brodyrkort?

En brodyr består ofta av flera tusen stygn och flera olika färger. Med hjälp av avancerade program programmeras varje stygn till den logga eller det budskap som ska broderas. Varje typ av stygn, färg, täthet, stygnlängd med mera planeras in för att få fram en så snygg och proffsig brodyr som möjligt. När detta hantverk är klart, sparas filen ut och används sedan i brodyrmaskinen som instruktion för hur den ska brodera motivet. Det är denna fil som vi kallar brodyrkort. Vi sparar alltid alla brodyrkort vi tar fram, för framtida beställningar.

Priser och betalning

Hur förskottsbetalar man?

Det absolut snabbaste sättet är att betala med VISA eller Mastercard. Kontakta din säljare, om du inte fått någon länk till den plats där förskottsbetalningen utförs.

Saknar du som kund möjlighet att betala med kort, går det också bra att betala via BankGiro. Betalning görs då till BG 611-6685, med ditt ordernummer som referens.

Leveransdatum räknas alltid från när din betalning är medtryck.com tillhanda.

Vad har ni för betalningsvillkor?

Efter godkänd kreditprövning är normala betalningsvillkor 15 dagar netto. Har du som beställare andra krav, är du välkommen att kontakta oss för en dialog.

I de situationer då vi inte kan bevilja 15 dagars kredit, behövs en förskottsbetalning.

Leverans och frakt

Hur lång är leveranstiden?

Normal leveranstid står angivet på respektive produkt och brukar ligga runt 3-4 veckor. Viktigt att tänka på är att leveranstiden gäller från ditt godkännande. Glöm inte att meddela din eventuella deadline innan du lägger din beställning.

Hur skickas mina produkter?

Vi skickar som företagspaket, vilket betyder att din adress måste vara bemannad. Vi skickar med flera olika fraktbolag. För att veta vilket bolag din försändelse skickas med, kontakta din säljare.

Så handlar du

Medtryck är en modern webbutik för profil- och presentreklam. Vi arbetar hela tiden med att förbättra och förenkla så att Du på ett så smidigt och säkert sätt ska kunna beställa den eller de present- och profilprodukter du söker till ditt företag.

Nedan följer en genomgång hur en beställning normalt går till:

1

Välj den eller de produkter som du vill beställa

Detta gör du genom att klicka dig runt på bland våra olika kategorier och produkter eller genom att söka efter den produkt du önskar i vår sökfunktion.

2

Läs på om produkten/produkterna

När du hittat den eller de produkter som du söker så klickar du på den för att få mer information om t.ex. pris och färg, minsta antal. Har du någon kompletterande fråga är du alltid välkommen att kontakta vår kundsupport via mail, vår chat eller på tel. 08 – 30 37 00.

3

Beställning

När du bestämt dig för vilken produkt du önskar så finns det två alternativ:

Alternativ 1 - Formulär

På varje produkt finns två blå knappar där du antigen kan be om prisuppgift eller lägga en direkt beställning. Välj den som passar dig och fyll i formuläret så noga som möjligt. Observera att du kan lämna fullständiga adressuppgifter i formuläret vi knappen "Lämna fullständiga uppgifter"

Alternativ 2 - Mail

Skicka ett mail med din order till info@medtryck.com. Vi behöver då följande information:

  • Kontaktperson med telefonnummer
  • Organisationsnummer
  • Leverans- och faktureringsadress
  • Produktens namn
  • Färg på produkten
  • Antal
  • Färg på tryck
  • Logotype/Tryck
  • Eventuell deadline

OBS! Vi bekräftar alltid en inskickad order omgående med ett mail. Detta oavsett om ni fyller i formulär eller mailar till oss. Om ni ej fått en bekräftan, vänligen kontakta vår kundsupport omgående.

4

Orderbekräftelse och korrektur via Mina Sidor

Vi svarar normalt inom 1 timma från dess att du skickat in din beställning. Om ert företag inte handlat av oss sedan tidigare kommer vi nu att skapa ett nytt konto för med ett unikt inlogg till Mina Sidor. Vi svarar med en länk till en offert samt ett korrektur (en digital skiss på produkten med ert tryck på). Om priset och tryckets placering stämmer godkänner ni direkt på Mina Sidor genom att kryssa i godkänn och signera med ert namn. Var alltid noga med att studera både offert och korrektur noga för att undvika onödiga fel.

En orderbekräftelse genereras nu automatiskt och sparas på ert inlogg tillsammans med korrektur. Vi skickar även ut ett nytt mail som bekräftar er beställning.

5

Leverans

Efter normalt 3-4 veckor efter lagd beställning levereras produkten till dig. Leverans sker direkt från något av våra tryckerier och frakten sker med någon typ av företagspaket (normalt Posten, DHL, UPS, TNT eller Schenker).

6

Betalning

Vid godkänd kreditprövning sker betalning mot faktura som kommer separat per post. Betalningstiden är normalt 30 dagar och betalning sker till vårt bankgiro. Vid ej godkänd kreditprövning, så sker betalning genom VISA eller Mastercard i förskott.

Ordlista

I tryckbranschen används många olika ord och uttryck som för en lekman kan vara svåra att förstå. Nedan följer en förklaring av de vanligast.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress