T-Shirt

T-Shirt

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

T-shirt med eget tryck

Trots att vi har ett sådant stort utbud med en väldig variation så kan vi med största säkerhet säga att t-shirtar är en av de produkter vi säljer allra mest av. Det finns inget företag som inte har användning för t-shirtar, oavsett om de används på jobbet eller utanför. Det fina med t-shirts är att man enkelt kan beställa antingen t-shirt med tryck som ska kunna användas när som helst under en lång period eller så kan man trycka egna t-shirts som är till ett specifikt tillfälle. Men gör man det riktigt bra så kan man få sina anställda eller kunder att använda tröjorna även vid helt andra tillfällen än planerat.


En t-shirt är ett väldigt universellt plagg som kan användas till så otroligt många ändamål - och livslängden är ofta väldigt lång. En t-shirt som används på en mässa eller vid ett lopp kommer garanterat att användas vidare vid allt från träning, vardags eller i värsta fall sömn och målning. När slängde du själv en t-shirt senast?

Rätt modell av t-shirt med tryck

För att vara ett så enkelt basplagg, finns det många olika t-shirts att välja bland. Så då kan man lätt fråga sig vad det är som skiljer det stora antalet t-tröjor åt. Ett av skälen till att vi har så många olika t-shirts har att göra med att det finns en stor efterfrågan på t-shirts. Då kan det finnas många olika krav som ställs på reklamtröjan så som färg, storlek, märke eller certifikation. Vi på Medtryck vill alltid att du som kund ska kunna hitta den typ av t-shirt med eget tryck som just du söker efter.


Vad som kan skilja olika reklamtryckta t-shirts åt är exempelvis material. Vanligast är bomull eller polyester. T-shirts i bomull är vanligt som vardags- eller sovplagg. Polyester är vanligast för funktions t-shirts med reklamtryck, det vill säga sport- och träningskläder. Materialet har nämligen bättre absorptionsförmåga vilket passar riktigt bra att träna i. Det finns även t-shirts med eget tryck som är i bomull- och polyesterblandning. Då får man de goda och mjuka egenskaperna som bomull har samt de stretchiga egenskaperna hos polyestern. Ett vanligt förekommande namn på den typ av kombinerade t-shirts är ”polycotton” vilket kan vara bra att lägga på minnet om det är just polyester- och bomullsblandning man vill ha.


Färger finns det en salig blandning av på t-shirts med egen logga. Absolut populärast är enfärgade t-shirts i svart och vitt. Det är en klassisk bas t-shirts som de allra flesta känner sig bekväm med att bära. Men ofta dyker det även upp föreningar och företag som är ute efter t-shirts i helt andra färger. Det handlar såklart om att om man ska göra t-shirt med tryck till sitt företag så vill man kanske ha en tröja i sin egen färg. Därför är vi stolta att ha ett brett utbud av t-shirts i regnbågens alla färger! Det innebär att vi kanske inte alltid har en tröja i exakt rätt färgkod men att det alltid finns en tröja som är i någorlunda samma färg. På så sätt kan man enkelt välja om man vill ha en tröja i företagets färg eller om man hellre vill ha en neutral färg på plagget och sedan trycka sin t-shirt med företagets logga.


Förutom färg och material finns det också lite olika modeller av t-shirts med tryck. Det finns vanliga t-shirts med rund halsringning, det finns v-ringade t-shirts, det finns pikétröjor, det finns t-shirts i modell av en klänning och det finns t-shirts som är i croppad modell. Helt enkelt finns det en mängd olika former att välja på. För även om det är lätt att tänka att en t-shirt alltid är en t-shirt så kan olika tillfällen, situationer och syften kräva olika t-shirts. Ska ni till exempel stå på en mässa så framstår det som med proffesionellt om ni har en t-shirt med eget tryck som är i pikémodell. Ska ni å andra sidan kanske springa ett lopp tillsammans så blir det väldigt varmt om ni ska springa i pikétröjor som ofta är ganska tjocka i materialet, då är det bättre att kika på en t-shirt som är gjord för att träna i. Vill ni ha en t-shirt som ni kan ha med er ut på en AW, kanske vill ni kunna ha t-shirt på krogen så är en t-shirt och kavaj snyggast om tröjan är i ett stilrent och neutralt snitt. Men det är alltid bra att ha i åtanke om tröjorna ska kunna användas även efter att deras primära syfte är förverkat. Som sagt, när slängde du en t-shirt med tryck senast? Lyckas man välja en modell som passar sin målgrupp både för sitt eget syfte men också senare så kan man med lite tur få sin logga eller sitt tryck spritt under en ännu längre period. På så sätt blir t-shirts med tryck ett billigt sätt att sprida sitt budskap.

Trycka egen t-shirt

Förutom att t-shirts är mer eller mindre en universal produkt som passar de allra flesta så är en annan fördel med t-shirts med tryck också att det finns väldigt stora ytor att trycka på. Det enda man egentligen behöver anpassa sig efter på en t-shirt är var sömmarna går eftersom tryck över en söm inte tenderar att se bra ut. Men förutom sömmarna finns stora ytor på såväl rygg som bröst och mage. Dessutom har en t-shirt ärmar som också går utmärkt att trycka på. På det sättet kan man nästintill skapa en egen t-shirt. Så då behöver ni inte leta efter en t-shirt med en snygg design utan kan ta fram en helt själva.


Det finns ett flertal olika tryckmetoder när det kommer till t-shirts. Så när ni ska bestämma tryck på era egna t-shirts så är begränsningarna rent tekniskt rätt små även om prislappen kan variera lite beroende på vilken tryckmetod som behövs. Allra vanligast är att vi trycker med något som kallas screentryck. Det är perfekt för att göra billiga t-shirts med eget tryck. Även om det är en relativt billig metod så är det däremot den tryckmetoden som har allra bäst hållbarhet. Här trycks upp till åtta raka färger. Vi trycker en färg i taget och passar snyggt in allt till det tryck ni vill ha. Har ni fler färger i ert tryck eller kanske inte har endast raka färger utan också nyansskiftningar så kikar vi istället på ett digitaltryck. Det blir oftast en lite dyrare prislapp men däremot är begränsningarna väldigt små. Vill man så kan vi till och med trycka en t-shirt med en egen bild på genom att använda digitaltryck. På t-shirtar med tryck finns också möjligheten att trycka med transfertryck och då kan man få individuella tryck på sina t-shirts. Det är perfekt om man ska ta fram till exempel lagtröjor med siffror på eller om alla ska få en t-shirt med sitt namn.

Är det så att man inte riktigt kan nöja sig med den tryckytan som finns på t-shirts eller om det känns för begränsande med t-shirts som redan är ihopsydda innan tryck så finns det lösningar på det också. För ni ska ju faktiskt aldrig nöja er med något mindre än det bästa för just er! Då har vi tröjor som vi kan sublimationstrycka. Det är även det en sorts digitaltryck men det trycks på ett speciellt sorts tyg och vi trycker tyget innan t-shirtsen sys ihop. Det innebär att det inte finns några begränsningar alls egentligen. Man kan trycka helt utan tanke på sömmar och det går alldeles utmärkt att trycka utfallande på tyget. Det gör såklart också att man hamnar i den något dyrare prisklassen men däremot finns alla friheter när ni gör er egen t-shirt. Så oavsett vad ni har för tryck i åtanke när ni ska trycka på t-shirts så kan vi hjälpa till.

T-shirt med snabb leverans

Vi vet hur det är, det dyker upp ett event eller en mässa och man är helt övertygad om att man har allting redo och på plats. Men så inser man bara någon vecka innan att det är något som saknas. Så kan det vara ibland, men oroa er inte, för vi har expresslösningar så det bara visslar om öronen av farten. På de allra flesta av våra produkter så har vi lösningar så att vi kan få fram produkterna snabbare till er men t-shirts, och andra kläder, är ännu mer flexibla. När det gäller att trycka t-shirt har vi inte bara ett tryckeri utan ett flertal olika att välja på beroende på vad ni vill ha, var ni befinner er och hur mycket vi har i produktion just då. Det gör att vi enkelt kan delegera ut olika ordrar på olika tryckerier så att de som kan lösa just er order snabbast får hjälpa er. Så våga fråga oss även när ni tror att det är lite för tight om tid, vi kan ofta lösa mer än ni tror!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress