Godis

Godis

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Godis med eget tryck

Godis har ett väldigt praktiskt namn som beskriver själva essensen: att det smakar gott. Godsaker eller konfekt, som är bara några av alla benämningar som finns, är något som faller alla människor i smaken. Därför är tilltugg ett säkert kort och ger garanterad framgång vid framför allt mässor och föreläsningar. Det är nämligen så att godis har den positiva effekten att det gör folk mer benägna att lyssna och mer vänligt inställda till nya intryck. I montrar på mässor är en skål fylld med reklamgodis med eget tryck ett smidigt och trevligt sätt att bjuda in nyfikna besökare. Tröttheten som lätt kan uppstå under en lång dag på mässor och andra event kan snabbt försvinna med så lättillgängliga medel som sötsaker. Denna positiva inverkan gör bjudgodis på en receptionsdisk till ett förträffligt inslag. Då kan plötsligt väntetider och annat bli mycket lättare att hantera! Hela intrycket och upplevelsen höjs väsentligt med något välsmakande i magen.


Att vara älskad av så många, har gjort att godis finns i oändligt många former och varianter och har kommit att inkluderas i alla våra stora högtider. Vid juletid avnjuts pepparkakor och brända mandlar och till alla hjärtans dag ser vi fram emot choklad och geléhallon. Numera finns det även två årliga tillfällen för barn att klä ut sig och knacka dörr för att samla ihop godis: både påsk och halloween ger oss möjlighet att vara extra givmilda med godis.


Klassiska godissorter som kolor, klubbor och karameller har än i dag stor efterfrågan och fortsätter att synas i många sammanhang. Samtidigt har det ökade medvetandet rörande miljö och arbetsvillkor öppnat upp för godis med ekologisk och Fairtrade-certifierad märkning. Modernt godis utmärker sig även genom mindre sockerinnehåll och fler naturliga ämnen. För reklamtuggummi med egen logga har de alternativa sötningsmedlen fått stort genomslag och ses idag som självklara.


Vi är nog många som delade barndomsdrömmen om ett gigantisk godisbutik där man fick plocka precis vad man ville. Där väggarna var fyllda med rader och åter rader av godis i alla möjliga smaker, färger och former. Där luften var tung av dofterna av karamell, socker och choklad. Känner du också hur det vattnas i munnen? Tråkigt nog är det någonstans här verkligheten och vuxenlivet kickar in. För om du ska beställa godis nu till jobbet, inte orkar du åka till en godisaffär och gå och titta på allt som finns och plocka med dig kilovis i gigantiska påsar? Nej, tänkte väl det. Men här kommer då den ultimata lösningen: beställ godis online! Inte nog med att vi har ett stort sortiment som kan levereras direkt till er kontor, dessutom får ni ju er egen logga på. Svårigheten med godis på nätet är ju helt klart det här med smaken, det är ju svårt att smaka på godiset genom datorskärmen. Men du, bit inte på naglarna av stress, vi skickar ett prov så att du kan bita på det istället!

Mer godis åt folket!

Söker du en specifik produkt? Kanske har du själv fått godisreklam på en mässa och vill att ditt företag ska ha samma. Tveka inte att kontakta oss. Som trevligaste profilföretag i branschen har vi väldigt bra inköpskanaler och kan beställa i princip vilket reklamgodis som helst! Så oavsett om du bara vill ha några godisaskar eller om ni vill ha ett storpack klubbor så kan vi ordna det. Vi har något för alla smaker och dessutom har vi både godis billigt och för den med lite mer exklusiv smak. Kanske godis med apor eller bara godis med er logga, vi löser det. Godis är gott och vi kan lösa något för alla smaker.

Chokladbitar med tryck

Är det någon sorts godis som går hem hos nästan alla så måste det ju vara chokladen. Det bästa med choklad är att det går att göra både superenkelt och väldigt fint och exklusivt, helt beroende på vad just ni vill använda det till. Det gäller att hitta rätt väg mellan mjölkchoklad, mörk choklad och vit choklad, mellan praliner, bitar och kakor och mellan naturell, smaksatt och fylld choklad. Vi förstår att det inte är helt enkelt men vi har kommit en lång väg för att kunna erbjuda så pass många alternativ.


Man tror att kakaoträdet började odlas medvetet redan på 600-talet av mayaindianerna. Då användes bönorna som valuta och var väldigt värdefulla. Hur mayaindianerna upptäckte den process som krävs för att få ut choklad från kakaobönorna är höljt i dunkel och inget vi vet idag. Den komplicerade processen till trots använda de bönorna till att göra drycker av och som spred sig över planeten. Kakaobönorna hittade sin väg till Europa genom Christofer Columbus under de första åren av 1500-talet då han fick med sig en last med bönor från Guanja. Hans metoder för att komma över dem var väl inte helt schyssta, som mycket annat på hans tid, men vi har honom att tacka för chokladen ändå. Under 80 år hade sedan Spanien monopol på importen av kakao men därefter började den sakta sprida sig över resten av Europa. Den rann i form av varm choklad mellan Europas olika kungahus och högre stående klasser men hölls fortfarande på avstånd från de fattigare invånarna. Under 1700- och 1800-talet utvecklades processen och industrin för att hantera kakaobönorna och år 1847 togs den första chokladkakan fram i Storbritannien. Det dröjde ytterligare nästan 30 år, tills 1875, innan mjölkchokladen var ett faktum. Däremellan hann chokladkakorna också smälta svenskarnas hjärtan och sen 1872 är vår kärlekshistoria med chokladen inget annat än ett faktum.


Idag finns som sagt en uppsjö av olika smaker och former av choklad att välja mellan och de allra flesta tackar inte nej till en chokladbit till kaffet. Just därför kan choklad vara en bra produkt att ha på arbetsplatsen. Hur lyxigt känns det inte att få en lite chokladbit när du sätter dig ner för att fika eller när du kommer in på ett möte? Genom en chokladbit blir det enkelt en mer exklusiv känsla utan att man behöver lägga ner en massa resurser.

Karameller med eget tryck

Precis som chokladen så är karameller en sorts godis som få tackar nej till. Dessutom finns det en mängd olika smaker att välja mellan. En av karamellens absoluta fördelar är helt klart att det är hårt godis vilket gör att de håller väldigt länge och det ska mycket till för att de ska bli dåliga. Så bli inte allt för avskräckta om ni funderar på att köpa lite större kvantiteter för karamellerna håller. Hur länge de räcker är dock en annan historia. Vi vet i alla fall att så fort det finns karameller i våra skåp så försvinner de mystiskt snabbt trots att de inte skickas som prov eller används på ett event. Kanske har vi en godisråtta i smygande i skåpen…


Chokladens intåg i Sverige var faktiskt det som fick det svenska folket att sakta men säkert förvandlas till riktiga sötsaksälskare. Men redan på 1700-talet började man lära sig att raffinera socker som man smaksattes med kryddor. Men socker var dyrt och därför var det endast de förmögna som hade tillgång till karamellerna som dessutom endast såldes hos Apoteket. Karamellmonopolet höll ända till slutet av 1800-talet och under början av 1900-talet startade godistillverklingen ordentligt och spreds också till allmänheten.


Efter att godis används i knepiga och kritiserade syften i Vipeholmsexperimenten sattes det in rekommendationer om att godis endast skulle ätas en dag i veckan. Lördagsgodisets födelse! Under 80-talet luckrades detta upp och smågodiset letade sig in i våra liv. Sedan dess har vårt godisätande bara ökat. Vi är vida kända för att vara det land som äter mest godis (kan det ha något att göra med att vi också klunkar ofantliga mängder kaffe?) och äter i genomsnitt dubbelt så mycket som resten av EU. Men vem kan kan egentligen döma oss när godis är så gott?


Så att godisätandet numer är ett en del av vårt samhälle, kanske till och med vår genetik, är ju ingenting att försöka sätta sig emot. Då är det ju nästan bättre att ha ett lager karameller som kollegorna kan gå och nalla av istället för att de ska bli tjuriga när blodsockret börjar sjunka på eftermiddagen. Dessutom är karameller billiga och går att få i stora mängder utan några stora mängder pengar.

Tablettask med tryck

Är det någon typ av godis vi säljer så är det ändå tablettaskar. Chokladbitar och karameller är ju perfekt när man vill rycka åt sig något litet och sött medan en tablettask är perfekt att kunna äta i sin egen takt. En annan fördel är såklart också den generösa tryckytan. Tablettaskar med tryck går att trycka över precis hela asken. Det innebär att ni lika gärna kan få en tablettask med bara er logga som en tablettask med en bild på. På så sätt kan ni effektivt sprida det budskap ni vill och behöver ni få med mycket information så är det tablettaskar rätt godis att satsa på. Tablettaskarna dök upp under slutet av 40-talet och hade sin absolut storhetstid under 70-talet. Även om de idag inte är riktigt populära bland barnens lördagsgodis så har de klamrat sig fast och de är definitivt fortfarande en vinnare bland reklamgodiset med tryck. Så beställ tablettaskar: billiga, effektiva och smakrika!

Julgodis för företag

Som experter på det här med godis att ha på företaget så skulle vi vilja påstå att det finns två högtider som är extra viktiga att det finns godis på kontoret. En av dem är definitivt jul! Vi har en hel del julgodis ni kan köpa så att era anställda och kollegor lyckas hålla julkänslorna på topp. Vill du skämma bort dem ordentligt så beställ godis i form av en adventskalender, det är det inte alla som får på jobbet. Är ni inte sugna på adventskalendrar så finns det massa annat att kika på. Det finns godislådor, julsäckar och julkorgar. Dessutom finns det ju pepparkakor, choklad och polkagris. Det tar aldrig slut!


Julen är också en tid för att uppskatta varandra och ge varandra presenter. Se till att uppskatta dina kunder lika mycket som dina anställda och beställ julgodis att ge bort. En liten gåva runt jul ger er en bra start på det nya kalenderåret!

Påskgodis till företag

Den andra högtiden som är perfekt för alla gottegrisar är såklart påsken. Det är otroligt lätt för er att beställa påskgodis online från oss så att ni är redo när påskkycklingarna börjar picka på fönstren. Dessutom har vi påskägg i flera olika modeller så att ni kan välja och vraka tills ni hittar det som passar er bäst. Ska ni ha påskgodis till era anställda så finns det flera alternativ, antingen kan ni köpa påskägg fyllda med godis eller så kan ni köpa påskägg att fylla. Det kan ju vara kul att få fylla med sitt eget innehåll men annars är det ju smidigt att köpa sitt påskägg färdigpaketerat i ett ägg. På så sätt kan ni lägga er precis på den nivå ni vill, om ni vill ha påskgodis billigt eller om ni vill lägga några kronor extra.


Oavsett vilken tid på året, om ni ska beställa godis med eget tryck så har vi något för er. Så vilket godissmak har ert företag?

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress