Väskor & Påsar

Väskor & Påsar

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Väskor med tryck

Vi är ofta på väg någonstans. Till jobbet, till skolan, till kompisen, till släkten, till fritidsaktiviteter, till affären. Dessutom har många idag ett arbete som innebär att man inte längre är fast vid ett skrivbord utan man förflyttar sig mellan flera olika platser under veckan. För alla dessa förflyttningar och vart vi än ska är vi alltid i behov av en behållare som är anpassad efter den specifika situationen och de saker vi har med oss. Du kan absolut välja att vira in allting i en filt att slänga över axeln eller att lägga det i en burk att bära i famnen men den allra smidigaste lösningen är såklart en väska.


Väska är ett gammalt ord för ”ficka” och är allt annat än en nymodighet. I alla tider har vi behövt förflytta föremål av olika slag. Vi har använt oss av fickor, påsar och till slut väskor för att uppfylla detta behov. Tidiga väskor som forskare har hittat tyder på det första materialet som användes vid tillverkning av väskor var djurskinn. Inte en helt orimlig slutsats då detta var lätt att lägga händerna på och man ville använda så många delar av djuret som möjligt efter jakten. Detta förblir än i dag ett material som vi gör väskor med reklamtryck av, även om läderimitation och annat material som till exempel polyester kanske är ännu vanligare att vi använder idag. Materialen är slitstarka och hållbara för väskor med egen logga.


Väskor kommer i många varianter och storlekar men alla har samma syfte: att göra det enkelt för oss att ta med oss viktiga föremål dit vi ska. För kortare sträckor med mindre att bära räcker en enklare axelremsväska eller kanske till och med en liten messengerväska. Även midjeväskor är en fantastiskt bra liten kompanjon för små packningar. Tidigare har de för det mesta kopplats ihop med den bleka turisten som förvirrat vrider och vänder på en karta i ett gathörn. På senaste tiden har de dock blivit mer och mer trendiga och tagit sig från våra inre hörn i förrådet och ut på catwalken.


Handväskor är de väskor som kan variera mest i storlek. Det går att hitta allt från så liten att plånboken knappt för plats till så stora att den blir svår att skilja från en resväska med eget tryck. Inom gruppen resväskor finns nog de absolut största varianterna av väskor men även här finns mindre modeller att hitta. Bagaget har så pass olika storlekar och man färdas på resan på så olika sätt att det förklarar varför resväskor med reklamtryck finns i så många sorter. Ska man bara iväg på ett kortare resa över helgen så är en weekendbag den perfekta väskan. En weekendbag med reklamtryck ser mer eller mindre ut som en sportväska, men eftersom en sportbag med eget tryck lätt kan börja lukta är det ofta en fin idé att ha separata väskor för resa respektive träning. I de större storlekarna av resväskor med egen logga finner vi ryggsäckar och väskor försedda med hjul och extra långa handtag (även kallade teleskophandtag) som är infällbara. Hur märkligt det än må låta så är hjulväskor en ganska ny uppfinning som inte använts allt för länge på resväskor. Vi tackar från djupet av våra hjärtan den som till slut slog huvudet på spiken och kom på den geniala idén att kombinera två gammalmodigheter: hjulet och väskan. Smidigare blir det ju inte när man ska kryssa sig fram på flygplatsen för att hitta rätt gate.


Oavsett om det handlar om resan på semestern, att få med sig allt nödvändigt till jobbet eller att få barnen att hjälpa till att bära så finns det alltid en typ av väska som passar just det ändamålet. Våra ständiga följeslagare finns i alla tänkbara storlekar, modeller, färger och material. Väskor är bland de mest centrala accessoarerna och finns i alla prisklasser. Se till att väskan som hänger med överallt utmärker sig med ditt eget reklamtryck.

Väska till jobbet

Oavsett vilket jobb du har så går man sällan idag till jobbet utan att ha någonting med sig. Även om man har allting man faktiskt behöver för sitt arbete redan på plats så har man för det mesta med sig åtminstone mobiltelefon, plånbok och nycklar. Visserligen går det ofta att knöla ner saker i fickorna men tänk så står du utan fickor eller kanske ett hål i fickan. Eller så får du något oväntat under dagen som du sedan måste gå och bära på i handen. Vad mycket enklare det bara skulle vara då att ha med en väska till jobbet så att du smidigt kan stoppa undan saker oavsett om du förväntat dig att du skulle få dem eller inte.


Jobbar man på kontor är det smidigaste ofta en axelremsväska. Genom att använda en väska med axelrem så kan man lätt slänga upp sin väska på sin axel så att man ändå har händerna fria för annat. Dessutom får datorn enkelt plats i väskan tillsammans med kanske ett block, en penna och lite visitkort. Allting redo för när man är i farten helt enkelt. Vill man däremot göra det ännu enklare för sig så kan man helt enkelt bara använda sig av ett fodral till sin dator. Oavsett vilket som passar er bäst så kan ni göra det riktigt snyggt för de som ska använda dem.


När man trycker väskor till arbetet så kan det vara bra att tänka på att väskorna ska passa olika människor i olika situationer. Även om ni beställer väskor online som ni tänker er ska användas i jobbsammanhang så finns det både en risk och chans att de också kommer att användas i andra sammanhang. Därför kan man absolut kika på en väska för dam och en väska för herr om man vill men vi skulle rekommendera att hitta en väska som passar så många som möjligt. Dessutom är det ju viktigt att hitta en väska som är snygg med logga. Man bör samtidigt fundera på vilken sorts väska som bäst representerar företaget. Vill man vara ett företag som tydligt står för miljöfrågor bör man kanske kika om man kan hitta en väska av återvunnet material eller något som är miljömärkt. Vill man vara ett aktivt och idrottande företag så kan sportbagar vara ett bra alternativ. De allra flesta väljer en svart väska eller en väska i närheten av företagets egna färger. Vill man sticka ut lite kan det vara snyggt med en väska i brun eller en väska i beige. Beställer ni väskor med axelrem så brukar en väska med bred axelrem uppskattas eftersom det gör det något bekvämare att kånka omkring på sin dator eller vad man nu tar med sig från arbetsplatsen. Vill ni framstå som en generös arbetsgivare så är det också vara bra att välja en väska som man tror kommer åldras bra. Istället för att väskorna kommer slängas så vill ni ju att era anställda ska kunna använda en äldre väska utan att riskera att allt innehåll ramlar ut genom en spricka i botten.


Vi vet, det är otroligt mycket att tänka på! Men egentligen behöver det inte vara så krångligt. Fundera igenom vad ni vill åstadkomma och sända för budskap med er väska, kika igenom vårt sortiment om ni direkt hittar något ni faller för och sedan hör ni av er till oss. Har ni redan hittat drömväskan så är det perfekt, har ni inte det så hjälper vi er.

Ryggsäck med tryck

Är det någon sorts väska man nästan aldrig kan gå fel med så är det en snygg ryggsäck. Ryggsäckar passar verkligen alla, så ni behöver inte fundera på en ryggsäck till herr och en ryggsäck till dam utan kan köra på samma modell till alla. Det man får fundera på är om man ska ha en speciell ryggsäck till barn eftersom de kan behöva en som är något mindre.


Ryggsäck har ganska länge setts som något töntigt eller något man bara har om man är ute och vandrar i fjällen. Men på senare tid så har även ryggsäcken letat sig tillbaka in i modetrenderna. Numer är det inte bara skolbarnen som springer omkring med ryggsäck utan även vuxna. Ryggsäcken är en perfekt väska för jobbet. Med en ryggsäck från sitt arbete så kan man lätt få med sig allt man kan behöva. Det som är så bra med en ryggsäck är såklart också att den belastar jämnt över axlar och rygg så att man inte sliter lika mycket på kroppen. Ja, förutsatt att man inte eftersträvar den coola looken och bara använder en av remmar och låter den andra hänga. Fast det kanske inte är den coola looken längre? En rem, två remmar, vad är det nu som gäller egentligen? Satsa på det som känns bäst säger vi!


Även om de allra flesta kan föreställa sig en ryggsäck med hjälp av bara ordet ryggsäck så finns det ett flertal modeller att välja mellan även här. Det finns allt från de sportiga varianterna till de med mer retro stil som ser mer ut som en ryggsäck av äldre typ. Det finns såklart också en variation i priset. Man kan absolut få en ryggsäck som är billig men man kan också få tag på en som är något dyrare beroende på hur mycket man är beredd att lägga ner. Det kan såklart vara värt att lägga de där kronorna extra för att få en modell som kanske håller lite längre men vi förstår att de extra kronorna inte alltid finns heller!


Det viktiga när man väljer väska generellt, men kanske framför allt om man kikar på en ryggsäck, är att se till att den är tillräckligt stor för det man tänker att den ska användas till. I många fall handlar det kanske om att välja en ryggsäck där en dator får plats så att man inte står där och ändå måste bära datorn i handen sen.


Sist men inte minst får man såklart kika på vilken färg man vill ha. Många av våra modeller finns i många färger med allt från ryggsäck i camo till ryggsäckar i alla möjliga enfärgade varianter. Vilken färg passar er bäst?

Resväska med eget tryck

Axelremsväskor och ryggsäckar passar utmärkt för många företag, men inte alla. Är ni ett företag där era anställda reser mycket eller ska ni kanske iväg allihop på en kick-off? Då är det en underbar idé att beställa resväskor med eget tryck till alla anställda! Inte nog med att ni lätt känner igen era väskor på bagagebandet men dessutom ser det ju otroligt snyggt ut när alla går i trupp med likadana väskor, tycker du inte?


Även resväskor finns i många olika uppsättningar, modeller, färger och former. Antingen kan man välja en väska som är en bag eller så kan man välja en klassisk resväska med teleskophandtag och hjul. Det beror, som vanligt, lite på vad man tänker att de ska användas till. Vill man ha en traditionell resväska så kikar fler och fler på en resväska i aluminium eftersom det håller bra för den något oömma hanteringen som en stackars resväska kan få utstå. Annars finns också en hel del väskor i starkare plast och andra material som funkar precis lika bra de också. Vilken resväska som är bäst för just er kikar vi gärna på tillsammans med er.

Tygpåsar med tryck

Ibland är det ju inte heller en ordentlig redig väska man är ute efter och då kan tygpåsar vara perfekt. Tygpåsar är faktiskt en av de produkter vi säljer allra mest av eftersom det är en produkt som passar till så många olika tillfällen. Tygpåsar passar lika bra att köpa som en present till era anställda som att använda som påse i en giveaway till era kunder eller på en mässa. Att ha tygpåsar på kontoret brukar vara väldigt uppskattat de dagar man helt plötsligt hade lite mer grejer att ta med sig hem än vad man beräknat. Dessutom är en tygpåse relativt billig samtidigt som det är en produkt som ofta används om och om igen. På så sätt fortsätter ert varumärke att spridas även efter att ni släppt ifrån er tygpåsen. Vill man komplettera sin resväska kan man också beställa tygpåsar med dragsko, det är väldigt smidigt för att ha tygpåsar att packa i, i sin resväska. Då vet man lätt var man har allting i väskan. En tygpåse finns det användning för mer eller mindre jämt med andra ord och då är det ju bara extra bra om det är en tygpåse med eget tryck på.


Tygpåsar finns även de i olika varianter där det viktigaste kanske är att kika på vilken färg man är intresserad av. Många modeller finns i flera färger medan vissa bara i naturfärgat. De allra flesta modeller kommer åtminstone med en tygpåse i svart och en tygpåse i beige, eller naturfärgad. Den som ibland kallas beige men som hos oss kallas natur eller naturfärgad är helt enkelt påsens naturliga färg utan att den blivit färgad.


När man skalat ner färgerna så bör man fundera på hur tjock man vill att påsen ska vara. Då pratar vi alltså inte om storleken på kassen utan hur tjockt tyget ska vara. Det benämns i GSM som står för gram per kvadratmeter och mäter tätheten på tyget. Det kan vara bra att kika på det så att ni i slutändan inte står med en kasse med för lågt GSM som inte klarar av de tunga saker ni tänkt ha i. Här kan man också fundera på om man har några önskemål kring vilket material tygpåsarna ska vara i. Det vanligaste är att en tygpåse är i bomull men det finns också de som är av lite blandade material eller av till exempel nylon. Vill man ta det ytterligare ett steg längre så kan man såklart välja en tygpåse i ekologisk bomull, det finns det flera modeller av också.


Sist men inte minst så bör man då kika på vilken storlek man vill ha på kassen. Det finns allt från väldigt små tygpåsar till en stor tygpåse man kan ha sin återvinning i till exempel. Så fundera på vad ni vill ha i era påsar så att ni väljer en storlek där det får plats utan att de drunknar totalt.


När ni valt vilken påse ni vill ha så är det dags att fundera på det roligaste: trycket! Självklart kan ni beställa en tygpåse utan tryck, men hur kul är det egentligen? Tygpåsar utan tryck gör inte att ni står ut eller sprider ert budskap. Tygpåsar med tryck eller en tygpåse med egen text på är, som sagt, ett perfekt sätt att sprida sitt budskap. Förutom att ni nästan kan vara säkra på att tygpåsarna kommer användas flera gånger så innebär tygpåsar en stor yta att trycka på så att ni har relativt fria händer. Vi kan också trycka med många färger och olika trycktekniker för att bäst anpassa oss efter vad ni har för tryckunderlag. På det sättet så kan vi när ni bestämt er för att beställa tygpåsar lika lätt trycka en tygpåse med ett citat som en tygpåse med en stor och komplicerad logga.

Gympapåse med tryck

Vill man ha ett mellanting mellan en riktig väska och den universella tygpåsen så är gympapåsar ett väldigt bra alternativ. Ett gympapåse passar utmärkt till barn om er målgrupp kanske inte består av vuxna människor i så stor utsträckning. Dessutom passar en gympapåse lika bra för tjej som kille. En cool gympapåse kan vem som helst bära på med stil och självsäkerhet.


Även gympapåsar finns i lite olika material även om modellerna rent formmässigt inte skiljer sig så mycket från varandra. Det finns allt från gympapåse i ekologisk bomull till gympapåse i tyg till gympapåse i klassisk polyester. De finns också i en mängd olika färger. Ni kan hitta allt från en gympapåse som är enfärgad till en gympapåse i camouflage till en gympapåse i reflex.


Det som är en klar fördel med en gympapåse med eget tryck, precis som tygpåsarna, är att det går att gå en gymapåse billig. Det gör att man ute större problem kan beställa en gympapåse till ett helt fotbollslag utan att tömma hela årets budget. Dessutom är det även här en stor tryckyta som vi tillsammans med er kan göra mycket roligt med.

Kylväska med tryck

Här kommer vi till en väska som kanske inte ses som den självklara väskan att köpa in till företaget: kylväskan. Men har vi inte alla stått där någon gång, allting annat packat och redo och sen insett att vi har den där maten eller drycken som vi verkligen skulle behövt en kylväska till? Kanske inte på kontoret så ofta (även om det hänt inför en AW under sommaren) men en dag kanske det händer. Om inte annat är det perfekt att kunna förebygga att det händer era anställda. Dessutom får ju era kylväskor med tryck följa med och associeras med mysiga utflykter, god mat och trevligt sällskap.


Kylväskor finns även de i ett stort utbud av olika modeller att välja mellan. Allting från en kylväska i storlek liten till riktiga stora väskor som rymmer all matsäck man kan vilja ha med sig. De allra flesta är kylväska med en axelrem men det finns också de i form av en bag, en säck eller kanske en ryggsäck. Kika lite på vad ni tycker passar er så hjälper vi er gärna sen!

Kassar med tryck

Även om en idé med en väska oftast är att kunna återanvända den så finns det tillfällen då en regelrätt väska inte passar och man bara behöver en kasse i plast. Vi förstår det ändå. Då är vår kategori butikskassar rätt kategori för just er. Där har vi samlat en mäng olika kassar med tryck i olika storlek och utformning så att ni ska kunna hitta de som passar just ert syfte.


Är det så att ni letar efter en helt annan väska än vad vi har här? Har ni sett en modell gå förbi på stan som ni verkligen vill ha? Tveka inte, ring oss eller skicka ett mail så ska vi se om det inte är något vi kan få tag på.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress