Första Hjälpen Kit

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Första Hjälpen Kit

Många av våra produkter är fokuserade just på säkerhet. Detta beror på att vi tror på den typen av produkter, eftersom en mottagare alltid har nytta av dom. Första hjälpen kit med tryck av egen logo är ett utmärkt exempel på detta. Här nedan ser du vår utbud.

Hur kan du hjälpa?

Det kan vara svårt att föreställa sig hur en olycka i din närhet plötsligt sker. Vad förväntas du göra? Hur kan man egentligen kräva att en civilperson ska agera? Först av allt handlar det om att bedöma. Har du blivit allvarligt skadad? Befinner du dig i säkerhet eller behöver du förflytta dig? Om du är oskadd, kommer det genast nya saker att bedöma. Det handlar om att försöka uppskatta hur omfattande olyckan är, om det finns någon värre drabbad än dig själv som du kan bistå. Ett viktigt sätt att hjälpa alla på plats är att larma. Beroende på vad som hänt, kan det även vara minst lika viktigt att uppmärksamma omgivningen om att en olycka har inträffat. Det är lätt att känna sig maktlös och lamslagen. Men bara det att larma och varna är betydande insatser.
Mer handfasta sätt att hjälpa andra skadade är förstås att ingripa. Gör i första hand vad larmpersonalen uppmanar dig till. Försöka att lokalisera alla tillgängliga hjälpmedel. Första hjälpen kit finns i alla möjliga former. Vissa är anpassade för att bära med sig i handväskan, andra finns i bilen eller i badrum. Vet du inte själv var det finns, be någon annan att hämta. Om det inte innebär en alltför stor risk för din egen person, hjälper du andra skadade bäst på följande sätt:
Inledande etappen i första hjälpen är att se till att personen befinner sig utom ny fara. Gör däremot inga onödiga förflyttningar; man ska aldrig flytta på skadade mer än absolut nödvändigt.
Nästa steg är att se om personen är vid medvetande. Om det är möjligt, prata med henne. Fråga vad som hände, hur hon mår, om hon har ont nånstans. Försök att lugna, berätta att hjälp på väg. Vare sig personen tycks vara medvetslös eller ej, är det viktigt att undersöka att andningen och pulsen är normal. Om så inte är fallet, ska man omedelbart påbörja hjärt- och lungräddning. Är du inte utbildad i hjärt- och lungräddning, ta reda på om någon i närheten har kompetensen.
Är andningen och pulsen stabil, ska du nu leta efter blödningar. Förbind alla blödande sår; använd kläder eller annat tillgängligt i närheten. Ett första hjälpen kit ger dig de bästa förutsättningarna. Tänk på att även om du inte finner några sår, kan det ändå finnas inre blödningar och skador. Hantera därför alltid den drabbade så varsamt som möjligt.
Slutligen, se till att den skadade ligger i ett stabilt läge tills räddningspersonal anländer. Detta är särskilt viktigt om personen är medvetslös. Framstupa sidoläge är en position som håller luftvägarna öppna och hindrar personen från att svälja sin egen tunga. Har du kontakt med SOS Alarm, fråga alltid dem först huruvida det är lämpligast att ändra den skadades position eller ej.
Det är alltid svårt att veta hur man reagerar vid en allvarlig fara. Ett första hjälpen kit gör det mycket lättare att bidra i nödsituationer, även när man känner sig tafatt och vilsen. Det allra viktigaste har vi alla för inpräglade i oss sedan barnsben: ring 112!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress