Handdukar

Handdukar
Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Handdukar med egen logga

Oavsett vad dina kollegor eller kunder har för vanor i livet så finns det något vi kan erbjuda som alla har användning av: handdukar (och har de inte användning av det sen tidigare är det definitivt dags). Är du ute efter en profilprodukt att dela ut som du vet inte bara kommer att slängas är handdukar därför perfekt. Nej, rent generellt är det kanske inte den billigaste produkten du kan komma över men det kommer däremot hålla och du kommer finnas kvar hemma hos både anställda och kunder under en lång tid framöver.

Handdukar av hög kvalitet

Vi har närmare 100 modeller av handdukar på vår hemsida, så vi förstår att det kanske kan vara svårt att veta vilken modell ni ska välja. Handdukar är en stor kategori och det finns mängder av varianter med variation av material, storlek och tjocklek. Generellt sett så brukar en handduk anses bättre desto tjockare den är (alltså en högre g/m²) men det behöver inte alltid vara så. Ska ni till exempel köpa strandhanddukar så vill man kanske inte ha en supertjock handduk med sig, då är det kanske viktigare att den är lätt att ha med sig. Dessutom vill man kanske bara frotté på ena sidan och en bättre yta för tryck på andra sidan. Vi har alla sett de klassiska handdukarna med reklamtryck för stranden med motiv på allt från populära barnfilmer till komplicerade mönster över hela badlakanet. När det kommer till handdukar i hemmet, ökar tjockleken direkt. Det enda undantaget går för köket, där de flesta bomullshanddukar med reklamlogga har tunnare utförande. Kökshanddukar med egen reklambrodyr saknar i de flesta fall även frottéyta, utan har en slät fram- och baksida. Tar man i stället en titt i badrummet, hittar man de finare badlakanen. Här har ena eller båda sidorna i regel frottéyta och kan vara så tjocka och mjuka att de påminner lite om filtar. Därför är det viktigt att tänka igenom vad man ska ha handdukarna till eller vad man tänker igenom vad syftet med dem är innan man bestämmer vad hög kvalitet egentligen innebär. Genom att veta det på förhand ökar chansen att ni hittar handdukar som håller kvalitet för just det ni tänker er.

Handdukar med brodyr eller tryck

Beroende på vilken sorts handduk ni väljer så passar sig olika sorters märkning, antingen ett tryck eller en brodyr. På en tjock handduk gjord av frotté blir ett tryck inte bra. Dels finns det ingen bra yta för trycket att fästa på men dels så kommer trycket försvinna ner i bland all frotté. Däremot har vi vissa modeller där vi kan göra handdukar med tryck över hela ytan som ser väldigt bra ut. På de modellerna kan man verkligen utnyttja hela produkten och synas ordentligt.


Ett tryck är, generellt, billigare än en brodyr men däremot är det en enorm skillnad i hållbarheten mellan brodyr och tryck. Även om vi använder avancerade tekniker när vi trycker och gör allt vi kan för att trycket ska hålla länge så kommer ett tryck alltid att slitas. En brodyr håller såklart inte heller i flera livstider men det håller desto längre och kommer att se snyggt ut även efter en hel del användande. Därför kan det helt klart vara värt att lägga de extra kronorna på en snygg brodyr än ett tryck som kanske inte klarar sig lika länge. Vi vet, handdukar kostar redan lite i sig men ska ni satsa på en så fin present till era anställda eller kunder så rekommenderar vi att ni också ser till att de håller sig fina. Vill ni ta det ytterligare ett steg så har vi modeller där ni istället för att bara trycka handdukar med egen logga kan väva en helt egen handduk. Eller så kanske ni ska brodera era handdukar med namn, så att alla får varsin helt egen handduk?

Ta hand om era handdukar

När ni tagit beslutet att beställa handdukar, se då till att ta hand om dem också. Trots att handdukar används väldigt flitigt i hemmet så är de bland de mest lättskötta textilprodukterna. Det första att tänka på är att inte tvätta er handdukar med egen logga med sköljmedel. Oavsett vilken sorts handduk ni beställer så är sköljmedel ett nej. Hur väldoftande och mjukgörande vårt kära sköljmedel än må vara, så försämrar det absorptionsförmågan i handdukar med tryck och förkortar livskraften så att den kan komma att behöva slängas tidigare än beräknat. Svaret om dina handdukar börjar lukta illa är ättika! Det är inte svårare än att köra dem med en omgång ättika när du tvättar dem så är de mer eller mindre som nya igen. Upplever du att handdukarna blir skrynkliga efter tvätt så försök vika dem så snabbt som möjligt efter att de torkat så håller de sig finare.


Handdukar behöver inte vara svårt, varken att beställa eller att ta hand om. Däremot finns det en mängd olika möjligheter. Har ni svårt att bestämma er? Hör av er så hjälper vi er!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress