Stressbollar

Stressbollar
Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Egna stressbollar med tryck

Har du också funderat på det här med stressbollar? Är det inte märkligt att de heter stressbollar när deras effekt ska vara precis det motsatta? Egentligen borde de ju snarare heta antistressbollar för att faktiskt syfta på den effekt de har. En stressboll som framkallar stress känns ju helt klart som en ganska elak gåva. Men tvärtom är stressboll med egen design en profilprodukt som kan bli väldigt uppskattad och som kan visa hur mycket ni faktiskt bryr er om era kunder eller anställda. Framför allt blir det bra om man lyckas tajma in det rätt i situationen. Gör ni er redo för en stressig period på kontoret eller ska ni lyckas avsluta en stor affär med en kund? Det är väl ett perfekt tillfälle att dela ut lite stressbollar med tanken att ni tillsammans kommer kunna ta er igenom det här även om det blir lite stressigt ett tag!

Vad är stressbollar bra för?

När vi är riktigt stressade tenderar många av oss att börja pilla på saker. Snurra en penna mellan fingrarna, bita på naglarna eller kanske trumma på skrivbordet. Anledningen är inte svårare än att genom att aktivera ett annat sinne så kan vi koppla bort lite av stresskänslorna och kroppen frigör lugnande ämnen. Det är en funktion vi har med oss från barnsben. Från när vi hade antingen en snuttefilt, ett gosedjur eller napp som vi använde i stressade situationer och som fick oss att lugna ner oss. Vi har helt enkelt lärt oss tidigt att för att lugna ner oss behöver vi aktivera ytterligare ett sinne och på så sätt slappna av.


Därför är det också en bra gåva med stressbollar till både barn och vuxna. Tänk dig att dela ut stressbollar i en skola precis innan de avslutande proven för läsåret eller kanske är stressbollar för skolan bättre till lärarna så att de orkar med ännu en dag av bråkiga elever.

Att välja stressboll

Att välja vilken stressboll man vill ha kan vara ett större beslut än man först anar. Vi har väldigt många varianter där de största skillnaderna är formen. En stressboll i form av en emoji, stressbollar på nyckelringar och stressbollar som ser ut som diverse djur. Vårt tips är därför att fundera på vilken form som bäst representerar er och det budskap ni vill skicka ut. Därefter kan ni göra er stressboll er egen genom att sätta ett snyggt tryck på den. Genom att göra ett finurligt tryck kommer ni göra era stressbollar ännu en lite roligare gåva.


Även om formen såklart är viktig när det gäller stressbollar så får man ändå ha med sig tanken att det kanske inte är det allra viktigaste att ha i åtanke. Det viktigaste med en stressboll är ändå funktion. Att den funkar så som ni tänkt er och att den känns rätt i handen. Så när ni ska göra egna stressbollar kan det vara bra att sätta er ner och fundera hur ni helst vill att en stressboll ska kännas. Vissa vill att de ska vara hårda medan andra vill att de ska vara lite mjukare, hur vill ni ha dem? Det kan också vara viktigt att fundera på storleken. Ska man ha en stressboll för vuxna så kan stressbollen med fördel vara lite större men ska stressbollarna vara för barn så behöver de vara lite mindre så att barnen faktiskt kan greppa dem. Vårt bästa tips är att beställa prov på den modell ni är intresserad av, så att den faktiskt motsvarar de förväntningar ni har. Fråga oss så fixar vi det!


Sist men inte minst kommer den tråkiga frågan igen, kostnaden. Hur mycket vill ni lägga på era stressbollar? Ska det vara så billiga stressbollar som möjligt eller kan de kosta någon slant extra? Rent generellt kräver stressbollar inte en jättestor budget även om stressbollar i butik ibland kan kosta några kronor mer än förväntat. Sedan finns det såklart alltid en liten variation i pris mellan olika modeller, precis som vanligt.

Trycka stressbollar

Stressbollar är i profilprodukternas värld en relativt liten produkt, rent fysiskt. Därför kan vi oftast inte heller trycka några särskilt stora tryck på dem. Liten produkt, litet tryck, det är ganska logiskt ändå. Men underskatta inte ett litet trycks inverkan på sin mottagare. En liten text eller symbol med stor betydelse kan nästan få större påverkan än om ni smäller upp samma text eller symbol stort på väggen. Det kräver dock såklart lite mer tanke bakom att få något som verkligen ger effekt hos mottagaren när man inte har så stor yta att spela på. Men vi tror på dig och hjälper dig gärna på vägen med det vi kan!


När det kommer till tryckteknik på stressbollar så använder vi oss oftast av något som kallas tampotryck. Det är en teknik som passar väldigt bra när man har lite mindre men mer komplicerade produkter. Det handlar ofta om produkter som har lite mer komplexa former än en plan yta, till exempel stressbollar som allt som oftast är runda. När vi använder tampotryck är det en kudde som hämtar upp färgen i form av trycket och sedan lyfter det över till produkten. Färgerna trycks en i taget men på just stressbollar så kan vi allt som oftast bara trycka en färg eftersom det är svårt att passa ihop de olika färgerna på en så liten yta. Men det går att göra riktigt fina tryck ändå.


Har vi lyckats förklara stressbollens storhet och viktiga plats i världen för dig? Härligt, då är det bara att spana in rätt modell för er eller slå oss en signal så löser vi det till er!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress