Ballonger

Ballonger
Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Livechatt
Har du en snabb fråga? Vår Live Chat är öppen när kontoret är bemannat.

Ballonger med eget tryck

Nalle Puh sa en gång “Ingen kan vara nere med en ballong” men å andra sidan känner de flesta av oss också till citatet “We all float down here” och kopplar ihop det med en ensam röd ballong och en rätt obehaglig clown. Vad vi vill peka på är bara att ballonger kan ha otroligt olika effekt beroende på vilket sammanhang de används i. Så var inte rädda för att ballonger är fast i barnkalasen och att de inte går att använda till något annat. Tänk ett varv till och våga göra er egen grej.


Ibland kan man tro att våra produkter, kanske framför allt ballonger med tryck, bara går att använda vid event. Det tycker vi är fel. Ofta hör vi att folk säger reklamballonger – med en underton av att det är något man använder kort och på ett event. Vi vill bestämt mena att ballonger med tryck även kan passa in i den allra flashigaste inredningen på ett kontor. Reklamballonger är inte fel att säga – men dom kan fungera som viktiga budskapsbärare och för att rama in ett i övrigt ganska stelt sammanhang. Det kan vara fint även om det är lite lekfullt!


Hur gör man då, för att komma ifrån känslan av barnkalas? Efter många år av ballongförsäljning så vill vi ändå mena att den största skillnaden ligger i vilket tryck man väljer. Strunta i att bara trycka en glad smiley och fundera istället på hur ni kan göra något som gör att ni sticker ut. Det kan absolut vara bara er logga, enkelt men effektfullt, eller så kanske ni vill trycka en längre text eller en förklarande illustration. Med en ballong blir ett komplicerat budskap helt plötsligt lite roligare att ta till sig. Vill man dessutom komma ifrån känslan av billiga ballonger och istället komma åt de där ballongerna som ger en festlig men exklusiv känsla så måste vi tipsa om våra ballonger i metallicfärger. Rätt ballong i kombination med rätt tryck så kan ni få till precis den känslan ni vill.

Beställa ballonger med tryck

Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av ballong man ska välja. Som sagt kan trycket på ballongen vara avgörande för vilken känsla den bidrar med men självklart gör också själva modellen skillnad. Vid första anblick kan det se ut som att vi inte har så många olika modeller av ballonger men frukta inte, vi kan lösa det mesta. Som bas har vi fem olika modeller och en konfettikanon. Vi har allt från stora jätteballonger med tryck till hjärtformade ballonger och de billigaste ballonger med reklamtryck som finns att få tag på. Vår fabrik har jobbat med ballongtryck i flera decennier och det är oerhört professionella och duktiga hantverkare inom ballongtillverkning. Beställ alla ballonger genom oss och tveka inte på att be om hjälp och råd för just dina kommande evenemang.


Det kan ibland vara för svårt att köpa ballonger med tryck utan att få se dom i verkligheten. Vi hjälper gärna till med prover men mycket av informationen man behöver hittar ni här på vår sajt. Det svåra är när det kommer till färger på ballonger – inte att välja tryck eller tryckmetod. För att ta ett exempel så har vi rosa ballonger, som man kan få med eget tryck. Men en typ av rosa ballonger, behöver inte vara samma rosa som det färgprov som du sitter med framför dig. Lägg där till att vi har ballonger i metallic som gör att dom blänker lite mer. Vi kan även specialbeställa ballonger som siffror eller folieballonger. Det absolut enklaste är alltid att du som kund börjar med att kontakta oss. Vi kan sen hjälpa dig genom djungeln. Numera har vi även möjlighet att göra stora ballonger med tryck – som vi kallar jätteballonger.

Tryck på ballonger

Tekniken för att trycka ballonger har verkligen utvecklats genom året. Vi har gått från tryck som sprack och som hade dålig upplösning till att kunna trycka både små detaljer och hela fotografier på ballongerna. Det allra vanligaste är att man trycker ett fåtal färger med ett så kallat screentryck. Det är ett billigare tryck men blir väldigt fint med skarpa linjer och solida färger. Det är perfekt för en enkel logga eller om man vill ha en ballong med text på. Har ni ett lite mer komplicerat motiv så rekommenderar vi att kika på ett digitaltryck eller CMYK-tryck. Då kan vi trycka mer eller mindre vad som helst och oavsett om du har ett fotografi eller bara en logga med små detaljer och nyansskiftningar så kommer det bli skarpt och snyggt. Att digitaltrycka ballonger innebär dock en något högre kostnad, men för ett riktigt snyggt motiv så är det värt det.

Ballonger med helium

Uttrycket heliumballonger är lite missvisande. Det är ju faktiskt inget helium i själva ballongen utan helium är istället gasen man kan fylla ballongerna med. Alla våra ballonger är dock så kallade heliumballonger - de går alltså att fylla med helium. Du kan självklart fylla en vanlig ballong med helium också men skillnaden ligger i hur mycket ballongen läcker. Vi säljer faktiskt ingen helium men om ni frågar i samband med er order så har vi en leverantör vi kan hänvisa till så att ni får upp ballongerna inför ert event. Viktigt att komma ihåg när man köper ballonger och tänker fylla dem med helium är att köpa något som håller fast dem! Hos oss kan ni köpa snöre till, så att ni inte står med ballongerna i antingen hela taket eller flygande iväg i vinden. Det är i och för sig också ett sätt att sprida sitt budskap.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress