Brandskydd

Brandskydd

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Brandskydd

Här listar vi profilprodukter som används för brandskydd. Allt från brandsläckare till brandvarnare och brandfiltar. Gör företaget eller föreningslokalen till en säker plats med enkla medel - beställ brandsäkra produkter.

Varför pulverbrandsläckare?

Brandsäkerhet är en självklarhet på alla arbetsplatser. Rätt redskap spelar en central roll i brandsäkerheten. Brandsläckare är det mest framträdande brandskyddet. Det finns flera olika typer av brandsläckare. Vi på medtryck.com har valt ut pulverbrandsläckare till sortimentet. Brandsläckare med pulver är den mest effektiva typen av släckare. Den största fördelen med pulversläckare är att den passar för flest olika typer av bränder. Riktigt farliga bränder, som olje- och elbränder, kan spridas snabbt vid felaktigt agerande. Den typen av bränder ska man inte hälla vatten över, eftersom bränderna endast förvärras då. En pulverbrandsläckare däremot är den idealiska lösningen.

Beredskap är bästa försvaret

Bränder innebär förödelse i flera bemärkelser. Att vara förberedd kan komma att betyda mycket när man minst anar det. Brandförsvaret har tagit fram grundläggande principer som alla bör känna till. Därför får alla grundskoleelever i Sverige besök av av brandmän. För dig som inte riktigt minns vad brandmännen lärde ut för något, kommer här en uppfräschning.
När elden är lös, ska man lyda följande tre ord: larma, varna, släcka. Först ringer man till SOS Alarm (112) och uppger var och vad som hänt. Därefter varnar man sin omgivning för faran. Här är en bra brandvarnare till ytterst stor hjälp. Finns det möjlighet för personerna på plats att släcka elden, eller minska spridningen, är detta nästa steg. Alla stegen är naturligtvis relativa efter faktorer som brandens omfattning, lokalens storlek m.m. Tänk på att inte riskera din egen säkerhet i onödan. Det enda du är skyldig att göra är att larma. Brandförsvaret är på väg med professionell personal som är utbildade för nödsituationer. Försök inte att spela hjälte.
Här kommer en gyllene regel för brandsläckaranvändande. Sikta inte mot lågorna! Brandsläckaren ger bäst effekt när man riktar slangen mot det brinnande föremålet.
En annan viktig sak att veta är att utrymning sker via trapporna, inte hissen.
Tre saker krävs för att det ska kunna brinna: värme, syre och bränsle. Känner man till det blir uppmaningar som att stänga dörrar och hålla fönster stängda vid brand begripligare.
Det här var endast ett urval av grundläggande brandsäkerhetsinformation. För mer skriftlig information, rekommenderas brandförsvarets hemsida. Vill man prova på praktiskt hur man använder en brandsläckare eller -filt, finns det olika kurser speciellt för företag.

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress