Muggar

Muggar

Vilse i produktdjungeln?
Ring eller chatta så hjälper vi dig
08-30 37 00
Mån-tors 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:30
Maila
Just nu är chatten stängd, men du kan maila oss så svarar hjälper vi dig!

Muggar med tryck

En profilprodukt som bör finnas i varje fikarum och på varje arbetsplats är muggar med eget tryck. Tänk er att på ett riktigt viktigt möte med en potentiell storkund plocka fram ihopplockade, slitna muggar i olika nyanser som är missfärgade av gammalt kaffe. Det känns inte helt professionellt va? Tänker er istället att på samma möte servera nybryggt kaffe i skinande rena, matchande kaffemuggar med er logga på. En så liten förändring som kan göra så stor skillnad för ert första intryck. Det är de små skillnaderna som man gärna ser förbi men som kan ändra stämningen helt.


Muggar är dessutom en sådan produkt som inte bara hör hemma på arbetsplatsen. Tvärtom är muggar något man har nästan överallt, för det är ju aldrig fel att kunna ta en kopp kaffe. Så varför inte trycka muggar med ert eget tryck som ni sedan kan ge till era anställda? Om ni kan se till att er företagslogga får pryda favoritmuggen där hemma så kommer den synas för många fler än om muggarna bara finns på kontoret. Vi har muggar med tryck i mer exklusiv design och från välkända varumärken som passar extra bra om ni ska ge bort muggarna som en gåva till antingen anställda eller kunder för att visa er uppskattning.


Fika är en självklarhet på de allra flesta arbetsplatser och kaffe anses av allt fler att vara en konstform. Det gör såklart också att det ställs allt högre krav på själva kaffekoppen. Klassiska kaffemuggar med tryck är som pricken över i:et för de stilrent inredda kontoren. Vi vet att vi tjatar en del om att dricka kaffe när vi pratar om muggar (ni skulle se hur många kannor kaffe som går åt om dagarna på vårt kontor…). Men självklart är muggar och koppar inte bara till för de som dricker kaffe. De allra flesta muggar går ju faktiskt precis lika bra att fylla med te, varm choklad eller vad ni helst dricker. Men vill ni ha olika muggar för olika drycker så har vi för alla er icke-kaffedrickare andra muggar med eget tryck som passar perfekt för te eller varm choklad. Vill ni ha tips på vilka muggar med tryck som passar allra bäst till just er logga och val av dryck så hjälper vi er mer än gärna att kika på alternativ!

Välj rätt muggar med tryck

I dagsläget erbjuder vi nästan tvåhundra modeller av muggar med eget tryck i vår produktkatalog. Eftersom det blir ganska många att bläddra igenom så kan det vara bra att fundera igenom vilken modell man tänker sig först. Det första som kan vara bra att tänka på är när, hur och av vem muggar ska användas. Ska muggarna delas ut på en mässa? Då kanske ni bör satsa på en prisvärd mugg med enfärgstryck. Ska muggarna användas dag in och dag ut av er personal på arbetsplatsen? Då kanske ni ska kika på att lägga några kronor extra på en mugg av högre kvalitet som klarar många omgångar i diskmaskinen. Ska muggarna skickas ut som gåvor till kunder eller anställda? Då tipsar vi om att ni tar en titt på de modeller vi har från lite mer välkända märken. Till exempel finns det fina muggar från både Sagaform och Designhouse Stockholm. En del modeller kan också levereras i snygga presentförpackningar så att de är klara att delas eller skickas ut direkt när ni får dem.


För att underlätta urvalsprocessen för er lite har vi skrivit ihop en lista på några de olika varianter vi kan erbjuda.


Den klassiska kaffemuggen med tryck. Några av våra populäraste muggar med tryck är modellerna Mercurius, Enea och Atlas. De är alla gjorda i stengods och har klassiska utseenden med stora öron (kom nu ihåg att vi pratar om muggar, inte människor). Dessutom finns de med antingen blank eller matt utsida och i många olika färgkombinationer. Den klassiska utformningen i kombination med mycket valmöjligheter gör att de här muggarna passar lika bra på kontoret eller i lärarrummet som på byggarbetsplatsen eller hemma i köksskåpet.


Take away-muggen med tryck. Take away-muggar med text eller er logga är en extra bra reklambärare eftersom användaren bär med sig muggen ut i vida världen och visar upp er logga för en större publik. Användandet av take away-muggar ökar fortfarande. Inte nog med att det är billigare och mer miljövänligt att ta med sig eget kaffe men idag kan du ofta få kaffe i din egen mugg även på café. Det finns lite olika varianter på take away-muggar beroende på när och hur man dricker sitt kaffe. Antingen kan ni satsa på en termosmugg som är perfekt när man ska ta med sig kaffet hemifrån och behöver att det håller sig varmt. Ett annat alternativ är den klassiska take away-muggen som inte håller värme på samma sätt men som liknar de man får på café. De lämpar sig bäst om man ska dricka sitt kaffe direkt.


Stapelbara muggar med tryck. Är ni många anställda på er arbetsplats men har rätt små köksskåp som snabbt blir trånga är stapelbara muggar ett bra alternativ. De här modellerna är utan öron och har ofta en bred kant. Den breda kanten är en perfekt yta att trycka er logga på, då syns den även när muggarna är staplade. Dessutom ser det oftast lite mer städat ut med stapelbara muggar än muggar med öron vilket gör att ni kan ha dem snyggt staplade oavsett om ni har dem i ett köksskåp eller framme på en öppen hylla. Hos oss är de här modellerna också väldigt populära på skrivborden för att förvara pennor och annat i, akta bara så att du inte dricker ur fel mugg.


Plastmuggar med tryck. Muggar i porslin och stengods i all ära men ibland krävs något mer hållbart. Om ni är ute mycket i arbetet, ska ha ett sommarevent eller kanske bara har kollegor som är lite extra klantiga så kan muggar i plast vara ett bra alternativ. Icke att förväxla med engångsmuggar i plast dock! Nu pratar vi om okrossbara plastmuggar som det inte gör något om man råkar putta ner i marken eller smälla till med en hammare. I plastkategorin hittar vi såklart också muggarna för er som befinner er utomhus av andra anledningar. För friluftsmänniskan finns också kåsor med tryck i flera olika storlekar, färger och modeller.


Unika muggar med tryck. Ibland vill man ju inte vara precis som alla andra. Om ni vill vara lite mer crazy och söker något som sticker ut från mängden har vi självklart muggar med tryck även för er. Bland annat har vi muggar som ser ut som tilltryckta engångsglas, vikbara muggar, muggar av glas, muggar som ändrar färg, glasmuggar som ser ut som syltburkar, porslinsmuggar med små djur i botten, griffelmuggar med tillhörande krita.. ja, listan kan göras lång! Självklart går alla modeller också att märkas med er egen logga. Allt för att ni ska kunna vara precis så unika som ni är.


Miljövänliga muggar med tryck. Vi vet att många gärna ser att deras produkter är så miljövänliga som bara möjligt så självklart har vi modeller även för detta. Vi har muggar gjorda av bambufiber (de blir glada av att diskas i diskmaskinen men blir väldigt ledsna om de värms i micron) och biologiskt nedbrytbara take away-muggar.


Oavsett vilken kategori och modell som tilltalar er mest är det viktigaste att ni väljer en mugg som ni verkligen gillar. En mugg som passar era användningsområden och som ni kan använda om och om igen (ska de inte användas om och om igen rekommenderar vi att ni kikar på våra Pappersmuggar istället). Har ni svårt att välja så hjälper vi er gärna och glöm inte att det alltid finns möjlighet att fråga om vi kan skicka ett prov till er.

Topplistan för muggar med eget tryck

Självklart är ju det bästa om ni med vår hjälp kan hitta den muggen som passar precis er, som fikamuggen i handen. Men vi förstår också att ibland kanske man inte orkar titta igenom precis alla modeller för att hitta den som är allra bäst. Då kan det hjälpa att bara få utgå från de muggar som är mest populära. Så låt oss presentera Medtrycks topplista över populära muggar:


Atlas. Säg hej till Atlas, en handgjord stengodsmugg i klassisk form. Eftersom att muggen är handgjord så kan storlek och tjocklek variera lite vilket ger den här listtopparen en extra charmig touch. Atlas finns i flera fina färger så att ni alla kan hitta en färg som matchar just er logga och ert företag. Muggen kan prydas med antingen sandblästring eller tryck. Sandblästring ger snabbt muggen en lite mer exklusiv känsla och är dessutom en märkning som sitter kvar maskindisk efter maskindisk.


Mercurius. Även Mercurius är en stengodsmugg men har, till skillnad från Atlas, en rund och skön design. Insidan är fint blank men utsidan kan ni välja om ni vill ha den blank eller matt. Dessutom finns Mercurius också i flera olika färgkombinationer så att den kan matcha alla loggor. Men icke att förglömma är att den här muggen passar bra för många olika märkningsmetoder. Bland annat är den vita muggen helt perfekt för att göra ett fototryck!


Enea. Här har vi en liten mugg som inte ska underskattas. Enea är en kaffemugg i storlek mindre, kanske en kaffekopp till och med, som passar utmärkt för ett snabbt möte eller när det inte är läge för en hel balja med kaffe. Muggen har en rak form med ett stort, runt öra som ligger bra i handen. Även Enea finns i flera olika färger och färgkombinationer för att ni ska kunna hitta rätt färger för just er. Sist men absolut inte minst, även om det är en liten mugg, så går den här modellen att trycka både på insidan och på örat, utöver de vanliga tryckytorna. Det är inte illa.

Skillnad på porslin och stengods?

Modellerna på muggar med tryck som vi erbjuder kommer i en massa olika material men de två mest klassiska är porslin och stengods. Det är ord vi har hört om och om igen men när man jämför de två materialen kan det vara svårt att sätta fingret på skillnaden. Så vad skiljer egentligen porslin från stengods?


Porslinet härstammar från Kina där det har skapats i alla möjliga former i över 10 000 år (porslin heter till och med “china” på engelska). I Sverige upptäckte vi stengodslera under sent 1700-tal, i Skåne. Med andra ord verkar skapandet i porslin ha några fler år på nacken. Stengods är ett rustikt och relativt starkt material och i jämförelse med porslin är det väldigt poröst. Porslin är med andra ord mycket mer kompakt. Båda är dock baserade på lera. Porslinet är tillverkat av kaolin som är en speciell vit lera. Det gör att porslin är vitt och något transparent i sin färg. Det finns dock flera olika sorters porslin, bland annat benporslin där man också blandar in nermalda benbitar i leran. Stengodset däremot är grått eller brunt eftersom det är tillverkat av lera och kvarts. Stengodset har en bränntemperatur på hela 1200 - 1300°c. Det gör att stengods klarar av att användas i ugn och microvågsugn och därför ofta används i muggar och ugnsformar.

Tryck på muggar

Förutom att vi har en hel drös med olika modeller av muggar så finns det också ett flertal olika märkningsmetoder. Men det varierar från mugg till mugg hur de kan märkas. Ni kan få muggar med allt från en enklare logga i en färg, till ett digitaltryck med både färgskiftningar och alla regnbågens färger till sandblästring där ert motiv karvas ut ur muggen. Men vi förstår att hur mycket vi än slänger oss med namnen på olika metoder så kan det vara svårt att förstå vad vi menar. Så vi har skrivit ihop lite förklaringar på vad de flesta av de olika tryckmetoderna innebär.


Tampotryck. Generellt den billigaste tryckmetoden på muggar med tryck. Ibland kallas metoden också för tampongtryck men innebär alltså precis samma sak. Rent tekniskt är det en silikonkudde som hämtar upp trycket från en schablon och sedan för över det till produkten som ska tryckas. Det här är en bra tryckmetod för tryck på muggar om motivet är enkelt och inte innehåller så många färger. Det som kan vara bra att ha med sig i bakhuvudet är dock att tampotryck generellt klarar cirka 100 fighter med diskmaskinen men är väldigt rädd för industriella diskmaskiner. Är ni dock ute efter att trycka muggar billigt är det här rätt metod.


Transfertryck. Det här är den allra vanligaste tryckmetoden för eget tryck på muggar. När man transfertrycker muggar tar man fram en dekal av trycket som sedan värms, eller snarare bränns, fast på muggen. Det gör att trycket blir väldigt hållbart och klarar många omgångar med diskmaskinen. Dessutom är den här metoden bättre anpassad om ni har flera färger i ert tryck.


Digitaltryck. Har ni många färger i ert tryck eller kanske till och med färgskiftningar eller vill trycka ett foto så är digitaltryck den tryckmetod ni ska hålla utkik efter. Den här metoden ger väldigt detaljerade och snygga resultat. Dessutom kan vi i många fall följa muggens form och trycka runt om nästan hela muggen. För allra bästa förutsättningar så rekommenderar vi att trycka den här metoden på en vit glansig mugg.


Sandblästring. Den här metoden används framför allt på produkter i porslin och stengods vilket gör den perfekt lämpad för många muggar. Till skillnad från tryck som läggs ovanpå produkten så är sandblästring ett sätt att sätta motivet i produkten. Genom att spruta sand på muggen med väldigt högt tryck bränner man helt enkelt bort det yttersta lagret på muggen. Resultatet blir att man mer eller mindre karvat in motivet i muggen och därför blir märkningen också permanent och bryr sig inte alls om huruvida ni slänger in muggarna i diskmaskinen eller inte. Eftersom märkningen inte blir sliten på samma sätt som ett tryck passar den här märkningen utmärkt för till exempel caféer och restauranger där muggarna används och diskas flitigt. I sig självt ger sandblästring ingen färg men urholkningen kan fyllas med färg om ni vill det, den har då inte samma hållbarhet som blästringen. Det negativa med sandblästring är att det inte klarar detaljer som är mindre än 0,6 mm, men det är ju rätt detaljerat det också.


Lasergravyr. Gravyr påminner om sandblästring och har egentligen samma funktion eftersom det ger en permanent märkning. Till skillnad från sandblästringen används lasergravyr på produkter i stål och metall. Gravyr ger ett väldigt lyxigt resultat som ser professionellt ut. Precis som med blästring bränns alltså det översta lagret av produkten bort men istället för sand så använder man vid gravyr en laserstråle. Laserstrålen har en otrolig precision vilket gör att det går att gravera väldigt detaljerat. Beroende på vilket material produkten består av kan färger på gravyren variera lite, fråga oss gärna om den muggen ni är intresserad av så kikar vi på vilken färg ni kan förvänta er.


Vi förstår att allt det här med tryckmetoder fortfarande kan vara lite förvirrande, men det är inget att oroa sig för. Om ni vill ha hjälp att hitta vilka muggar och vilken tryckmetod som passar bäst för just ert motiv och ert fikarum så hjälps vi åt.

Att välja tryckyta

Det allra vanligaste på en mugg är att placera sitt tryck på muggens framsida. Men vilket är egentligen muggens framsida? Har ni valt muggar utan öra är det såklart enkelt, allting är framsidan. Då går muggen utan problem att bara vända så att rätt sida är utåt utan att användaren av muggen behöver anstränga sig något speciellt. Är det däremot en modell med öra kan det kännas lite krångligare såklart. Det ni får ha i åtanke då är om personen som ska använda muggen är höger- eller vänsterhänt. Beroende på vilken hand användaren håller muggen i så är olika sidor vända utåt. Ska ni därför trycka muggar med namn eller muggar med personlig text kan det vara bra att dubbelkolla vilka som håller muggen åt vilket håll. Oftast utgår man dock från att majoriteten är högerhänta och trycker på den sida som blir rätt för dem.


Men förutom den stora tryckytan som är muggens yttre vägg så finns det också andra platser att trycka på. På en del muggar kan vi trycka direkt på örat, en lite överraskande placering. Det kan bli väldigt snyggt om ni är ute efter muggar med text på. Annars finns det på många muggar alternativ för att trycka på insidan av muggen. Då kan vi antingen trycka på innerväggen av muggen eller till och med nere på botten. Med ett tryck i botten blir er logga det första man ser när man tagit sin sista klunk morgonkaffe och mår som allra bäst, det är inte helt illa.


Så när ni väljer var ni vill sätta ert tryck är det bra att dels fundera på hur just den modellen ni valt ser ut. Men det är också bra att tänka på vem ni vill nå, den som dricker ur muggen eller de runt omkring, och när ni vill nå de personerna.

Tillbehör med eget tryck

När ni hittat rätt muggar för er och dessutom bestämt er för det bästa trycket, varför nöja sig där? Även om en kopp kaffe eller te är fina i sig så behövs ju ofta en del andra produkter runt om, så passa på att fixa ett proffsigt kit med flera produkter när ni ändå är igång. Om ni ska bjuda på finkaffe till kunderna som kommer på möte borde det finnas ett genomgående tema på er arbetsplats: er logga. Så börja med att till exempel ha en kaffeskopa och en kaffeburk med er logga på, de kommer se otroligt snygga ut bredvid era tryckta muggar. När ni ska servera kaffet sen är det trevligt med skedar och fat med ert tryck på att duka fram. Dessutom vet vi att det alltid finns minst en drällpelle på varje fika så glöm inte bort att ta fram servetter. Då finns det såklart också möjligheter till servetter med er logga på. Självklart så vill de flesta också ha något gott till sitt kaffe, annars är det ju inte fika på riktigt. Då är det enkelt att kunna plocka fram kakor eller choklad ur skåpen, som också de har er logga på. Sist men inte minst får vi inte glömma bort de som faktiskt inte dricker kaffe så se till att ni även har tepåsar med er logga på. Absolut, det här kan verka som väldigt mycket produkter men å andra sidan kommer ni framstå som en riktigt lyxig och genomtänkt arbetsplats, som ni såklart också är!

Påfyllning av muggar med eget tryck

Att beställa muggar med eget tryck kan kännas som en detaljerad process som tar lite tid när ni ska bestämma både modell på mugg, tryckmetod och om ni ska ha några tillbehör till. Det som är skönt är att det bara är första gången som det är så. När ni beställer muggar (eller andra produkter) sparar vi nämligen alla schabloner som vi skapar. Därför behöver ni bara hojta till när ni vill ha påfyllning så fixar vi snabbt och smidigt nya och bjuder dessutom på schablonkostnaden.


Oavsett vilken mugg ni är ute efter så hjälper vi på Medtryck er mer än gärna. Vi tar fram en offert och ett korrektur som ni får godkänna innan beställningen sätts igång. Vi hoppas att ni kommer att bli nöjda med era muggar och vill ni ha hjälp med någonting annat är det bara att höra av er!

Kontakta kundsupport
Ring oss 08-30 37 00
Mån - tors 08:00 - 17:00
Fredagar 08:00 - 16:30
Maila oss info@medtryck.com
Vanliga Frågor

Ja – du får alltid ett kostnadsfritt korrektur (en digital skiss) tillsammans med offert där du får se ditt tryck illustrerat på just den produkt du önskar.

Enklaste sättet att beställa är att trycka på knappen “Beställ produkt” och sedan fylla i dina uppgifter. Du kommer alltid att få offert och korrektur att godkänna innan beställning är bindande.

Vill du, så kan du även skicka in din beställning per e-post till info@medtryck.com.

I regel behöver vi er tryckfil i vektorgrafik. Vanlig filformat för vektorgrafik är EPS, AI, PDF och SVG. Även om du själv inte kan öppna filen, går det utmärkt att skicka in den, så hjälper vi dig.

Besök Oss
Medtryck Sverige AB
Söder Mälarstrand 65
118 25 Stockholm
Visa adress